După mesele copioase de Paşte, cu extrem de multă carne, ouă şi cozonaci ar fi indicat să facem o cură cu salată verde. Potrivit specialiştilor, salata face minuni şi ne ajută să eliminăm toxinele acumulate în zilele de sărbătoare.
Sunt cunoscute aproximativ 150 de varietăţi de salată verde. În România, cea mai întâlnită este cea cu căpăţână. Salata verde are în compoziţie 94% apă, 1,7 grame de proteine, 0,4 grame de lipide, 0,2 grame de glucide, fier calciu, potasiu, respectiv 240 de miligrame la 100 de grame. De asemenea, conţine zinc, vitaminele B, C, E, acid folic, retinol. Atât de multe substanţe benefice organismului şi foarte puţine calorii: 18-19 kilocalorii la 100 de grame”, ne asi¬gură profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi.
Clorofila din compoziţia salatei îi conferă rol antioxidant. Tot clorofila face ca salata verde să fie şi un dezinfectant al cavităţii bucale.
Pentru o alimentaţie sănătoasă, profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi îţi recomandă să înlocuielti cartofii prăjiţi cu salata verde.Totodată, salata calmează inflamaţiile dureroase ale ficatului, vezicii biliare şi intestinelor.În cazul în care este consumată la cină, salata verde vă asigură un somn liniştit, dar şi combaterea constipaţiei.