Clătitele americane sau pancakes sunt o alegere delicioasă pentru un mic dejun care să-ți dea energie. Mai pufoase și mai groase decât clătitele obișnuite, pot fi savurate cu diverse topping-uri, de la ciocolată la gem sau dulceață, ori presărate cu vanilie sau zahăr pudră.
Pentru rețeta clasică de clătite americane, ai nevoie de lapte, făină, ouă, ulei, zahăr, praf de copt, bicarbonat, zahăr vanilat și un pic de sare. După ce faci aluatul, acesta trebuie adăugat într-o tigaie încinsă, unsă cu puțin unt. Mulți au tendința să folosească pentru acest pas un polonic, însă există un truc pe care puțini îl știu pentru a prepara clătitele mai ușor.
Cum depozitezi aluatul pentru clătite într-o sticlă de ketchup
Folosește o sticlă de ketchup pentru a turna aluatul în tigaie. Asigură-te că sticla este bine spălată, înainte de a turna aluatul din bol în sticlă, cu ajutorul unei pâlnii.
Avantajul acestui truc este că ai mai mult control asupra formei pe care o va avea clătita.
Mai mult decât atât, dacă îți mai rămâne aluat pe care să vrei să-l folosești și a doua zi, acesta poate fi depozitat mai ușor în sticla de ketchup, la frigider.
Învață și alte trucuri pentru a face clătite perfecte.
Foto: Captură Youtube / eHow