2.Disconfortul digestiv

Există şi pacienţi care s-au plâns de disconfort la nivelul stomacului. Dacă atacul de cord este preîntâmpinat de manifestări ce mimează o afecţiune digestivă (de exemplu, greaţă sau vărsături), confuzia bolnavului şi, din păcate, în unele cazuri, chiar şi a medicului este mare. Aşadar, în situaţia în care crampele abdominale puternice sau celelalte semne menţionate apar brusc, fără să fie cauzate de ceva ce aţi mâncat, este cazul să chemaţi imediat salvarea. În general, femeile cu vârste peste 60 de ani se pot confrunta cu simptome digestive în caz de infarct.

3.Tulburările de sensibilitate la diabetici

În cazul persoanelor cu diabet, simptomele sunt şi mai dificil de recunoscut, întrucât afecţiunea de bază are complicaţii ce constau în tulburări de sensibilitate. Drept urmare, în cazul lor, fie durerea nu există, fie este foarte puţin exprimată. De aceea, pacienţii cu diabet nu trebuie să ignore palpitaţiile sau ameţelile, indiferent cât de mici ar fi, mai ales dacă înainte nu au avut de-a face cu astfel de stări.

4.Senzaţia de picioare umflate

Specialiştii au determinat o legătură şi între muşchiul inimii şi picioarele umflate. Mai exact, se pare că atunci când miocardul nu mai funcţionează corect, circulaţia sangvină este afectată, fapt ce duce la retenţia de lichide şi apariţia edemelor. Prima oară se umflă tălpile, apoi gleznele şi gambele, acestea fiind principalele zone cu circulaţie sangvină deficitară.

5.Senzaţia de sufocare în lipsa efortului fizic

Alte simptome care pot indica un atac de cord: senzaţia lipsei de aer, sufocarea, palpitaţiile însoţite sau nu de transpiraţii, senzaţia de ameţeală, de pierdere a cunoştinţei, culminând cu stopul cardio-respirator. Aceste tulburări trebuie să vă pună în gardă, cu atât mai mult, cu cât nu sunt rezultatul unui efort fizic, ci apar din senin.

6.Starea de oboseală

Oboseala nejustificată poate fi provocată şi de hipertensiune arterială sau diverse afecţiuni cardiace, aşa că nu ar strica să faceţi un set complet de analize pentru a vă asigura că totul este în regulă. Studiile au arătat că 70% dintre persoanele care au suferit un atac de cord s-au confruntat cu o stare accentuată de slăbiciune, cu săptămâni sau chiar luni înainte de nefericitul incident.

7.Tulburările de somn

Şi tulburările de somn (dificultatea de a adormi, insomnia sau somnul agitat, neodihnitor) pot reprezenta simptomele unui preinfarct. De obicei, aceste stări se manifestă cu câteva săptămâni înainte, aşa că măsurile de precauţie trebuie luate imediat. l

 
 

Urmărește-ne pe Google News