Ștrudel cu magiun de prune și mac
Ingrediente ștrudel cu magiun de prune și mac:
Pentru aluat:
- 600 g făină fină
- 1 cub de drojdie proaspătă
- 400 ml lapte călduț
- 200 ml ulei
- 1 praf de sare
- 3 linguri de zahăr granulat + 1 linguriță pentru drojdie
- 1 ou (pentru uns)
- Zahăr pudră (pentru presărat deasupra)
Pentru umplutură:
- Magiun de prune
- Mac măcinat
Mod de prepare:
În puțin lapte călduț, se dizolvă drojdia proaspătă cu o linguriță de zahăr granulat. Se amestecă, se acoperă și se lasă drojdia să crească într-un loc călduț.
Într-un bol, se cerne făina fină și se adaugă zahărul granulat, uleiul, un praf de sare și drojdia crescută. Se frământă și se adaugă treptat restul laptelui călduț.
Se obține un aluat maleabil, dar nelipicios. Se modelează sub formă de bilă, se presară cu făină, se acoperă cu un prosop uscat și se lasă să crească timp de 45 de minute într-un loc călduț.
Se împarte aluatul crescut în două părți și se întinde pe o suprafață presărată cu făină.
Se unge aluatul cu magiun de prune.
Se presară macul măcinat deasupra.
Se îndoaie marginile și se rulează. Se repetă procesul și pentru cealaltă jumătate a aluatului.
Se așează rulourile pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt, se acoperă cu un prosop uscat și se lasă să crească timp de 10 minute.
După acest timp, se îndepărtează prosopul, se fac câteva găuri în partea de sus cu o furculiță și se ung rulourile cu oul bătut.
Apoi se coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 20 de minute sau până când se rumenesc frumos.
Se lasă să se răcească și se presară zahăr pudră deasupra.
Poftă bună!
Sursă foto: dobruchut