Ingrediente:
Pentru aluat: 200 g făină, un ou, 25 g unt, sare, 100 ml, apă caldă
Pentru umplutură: 450 g vişine, 125 g unt, 50 g pesmet auriu, 50 g alune prăjite, 50 g stafide aurii, 75 g zahăr, o lingură scorţişoară
Pentru servit: zahăr pudră, 100 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
1. Pentru aluat, se cerne făina într-un vas, se adaugă sarea, oul, apa şi untul topit. Se obţine un aluat moale. Se mai adaugă puţină apă dacă este prea uscat. Se frământă pe masa presărată cu făină, se acoperă şi se dă la rece pentru 30 de minute.
2. Vişinele se curăţă de sâmburi şi se pun într-o strecurătoare. Jumătate din cantitatea de unt se încinge într-o tigaie, se pune pesmetul, care se prăjeşte puţin, şi apoi se amestecă cu vişinele. Se adaugă alunele mărunţite, stafidele, zahărul şi scorţişoara.
3. Pe masa presărată cu făină se frământă un pic aluatul de la rece, se taie în două părţi egale şi fiecare se întinde într-o foaie subţire. Pe fiecare foaie se repartizează amestecul de vişine şi apoi se rulează şi se aşază în tava de copt tapetată cu hârtie.
4. Se ung ştrudelele cu restul de unt topit şi se dau la cuptor pentru 35-40 de minute. Se servesc cu zahăr pudră şi ciocolată rasă.