Consumul moderat de vin roşu, ciocolată şi ceai verde ar putea fi benefic, spun cercetătorii.
Două studii arată ca fructele şi legumele oferă protecţie în faţa riscului de a dezvolta boala şi recomandă consumul crescut de verdeţuri, piersici, portocale şi morcovi, toate foarte bogate în antioxidanţi.

Studiile mai sugerează că persoanele care includ în regimul alimentar surse bogate în retinol, un antioxidant ce se găseşte din belşug în ficat şi produsele lactate, şi vitamina B1, din pâine şi cartofi, au un risc cu 50% mai mic de a se îmbolnăvi de glaucom faţă de persoanele care consumă cantităţi mici din aceste alimente.

Experţii spun totuşi că singura speranţă pentru un tratament care să vindece glaucomul, care este o boală ireversibilă, este terapia genetică, maladia transmiţându-se adeseori de la părinţi la copii.
Tratamentul actual constă în picături, administrate zilnic, care reduc presiunea intraoculară. Dacă acest tratament nu mai dă rezultate, pacienţii pot fi supuşi unor intervenţii chirugicale sau cu laser.
Principalii factori de risc pentru îmbolnăvirea de glaucom sunt obezitatea şi o dietă foarte bogată în sare. Obezitatea poate duce la hipertensiune arterială, ceea ce poate declanşa apariţia glaucomului.
 
 

 
 

Urmărește-ne pe Google News