Stufatul de miel este un preparat culinar tradițional de Paște, însă ce ne facem dacă carnea de miel nu este pe gustul nostru și totuși vrem să avem în meniul de Paște stufat?

Ei bine, avem alternativa de stufat de porc. Carnea de porc poate înlocui carnea de miel într-o excelentă rețetă de stufat ideală pentru masa de Paște. Iată, așadar, câteva rețete de stufat de porc pentru un meniu de Paște la superlativ. Rețete de stufat mai complexe sau mai simple.

Stufat de porc – rețeta tradițională

Ingrediente stufat de porc – rețeta tradițională: 1 kg cotlete de porc cu os, 10 legături de ceapă şi 10 de usturoi verde, o cană mare de borş, o lingură de pastă de tomate, cinci linguri de ulei, sare, puţin piper, rozmarin.

Mod de preparare stufat de porc – rețeta tradițională: carnea de porc se spală şi se pune la prăjit, câteva minute, la foc înăbuşit, apoi se adaugă ceapa şi usturoiul tăiate în bucăţele de cel mult 3 cm lungime, se amestecă şi se mai lasă 5 minute. Se pun borşul fiert în prealabil, pasta de tomate şi o cană de apă. Se lasă să clocotească, iar când carnea e destul de fragedă, se sărează şi se piperează după gust, se pune puţin rozmarin şi se introduce la cuptor, la foc potrivit, circa 30 de minute, ca să mai scadă. Se poate servi cu verdeaţă proaspătă şi cu o linguriţă de dulceaţă.

Un profesor universitar din Sibiu e acuzat de mai multe forme de abuz asupra studenților. Reacția Universității
Recomandări
Un profesor universitar din Sibiu e acuzat de mai multe forme de abuz asupra studenților. Reacția Universității

Rețetă stufat cu carne de porc și usturoi verde la cuptor

Ingrediente rețetă stufat cu carne de porc și usturoi verde la cuptor

  • 1 kg pulpa de porc
  • 2-3 legaturi de ceapa verde
  • 2-3 legaturi de usturoi verde
  • o legatura de marar verde
  • o legatura de patrunjel verde
  • 200 g rosii decojite în bulion
  • sare si piper dupa gust pentru asezonare
  • delikat de legume
  • ulei vegetal

Mod de preparare reteta stufat cu carne de porc și usturoi verde la cuptor

Carnea se taie cubulete, se spala, se usuca pe un prosop absorbant, se sareaza, se pipereaza si se pune la prajit în ulei.

Cand incepe sa se rumeneasca, carenea de porc se scoate cu o paleta, se pune într-o tava pentru cuptor, iar în uleiul în care s-a prajit carnea, se adauga ceapa si usturoiul taiate in bucati de marime medie si se calesc. Cand acestea s-au calit, se adauga rosiile, delikat de legume (pentru gust) si putina apa si se lasa în continuare la înabusit.

Aceasta compozitie gata pregatita, se rastoarna peste carnea din tava, se presara verdeata tocata marunt, se potriveste de sare si piper, daca mai e cazul se mai adauga putina apa, si se baga la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute.

Stufat cu carne de porc

Ingrediente stufat de porc: 800 g ceafa de porc (e recomandat o carne mai împănată), o ceapă medie, 3 legături de ceapă verde, 3 legături de usturoi verde, o lingură cu vârf de unt, o lingură cu vârf de făină, două linguri de ulei, două căni de supă de pui (poate fi peparată dintr-un cub de concentrat), o lingură de oțet de vin alb, o lingură de pătrunjel tocat, o linguriță de sare, un sfert de linguriță de piper negru măcinat.

Anul 2024, cel mai cald din istoria măsurătorilor meteorologice. Ziua în care 24 de stații meteo din România au arătat peste 40 °C
Recomandări
Anul 2024, cel mai cald din istoria măsurătorilor meteorologice. Ziua în care 24 de stații meteo din România au arătat peste 40 °C

Mod de preparare stufat cu carne de porc:

Pasul 1: Spălați foarte bine carnea, apoi tăiați-o bucăți. Curățați și tocați mărunt ceapa. Tăiați ceapa și usturoiul verzi în bucăți de aproximativ 7-8 cm.

Pasul 2: Încingeți untul într-o cratiță și înmuiați ceapa tocată mărunt. Când devine sticloasă, adăugați carnea și rumeniți-o bine. După ce s-a rumenit, adăugați făina și amestecați puțin. Stingeți cu oțet și apoi turnați supa de pui.

Pasul 3: Fierbeți la foc domol timp de 45 de minute, amestecând din timp în timp.

Pasul 4: În timp ce carnea fierbe, încingeți ulei într-o tigaie și înmuiați ceapa și usturoiul verzi.

Pasul 5: Adăugați soteul de verdețuri și pasta de roșii peste carne și continuați fierberea încă 15-20 de minute.

Pasul 6: Serviți stufatul cu pătrunjel tocat.

Rețetă de stufat din mușchi de porc la tigaie

stufat de porc - crne de porc, paste, gatit, ingrediente

Ingrediente stufat din mușchi de porc la tigaie

  • 7-8 legaturi de ceapa verde
  • 7-8 legaturi de usturoi verde
  • sare, piper dupa gust
  • muschi de porc taiat fasii
  • 2 linguri de bulion
  • patrunjel proaspat
  • apa
Strategia iubitei lui Sorin Oprescu pentru recuperarea vilei din Primăverii cumpărate pe numele ei. Statul a confiscat proprietatea
Recomandări
Strategia iubitei lui Sorin Oprescu pentru recuperarea vilei din Primăverii cumpărate pe numele ei. Statul a confiscat proprietatea

Vezi și cum să faci o rețetă de stufat de pui!

Mod de preparare rețetă stufat din mușchi de porc la tigaie

Se pune carnea de porc la calit cu sarea si piperul, apoi se adauga ceapa si usturoiul taiate în bucatele mai mari împreuna cu patrunjelul si se lasa sa se inmoaie dupa care adaugam apa, cat sa acopere stufatul.

Lasam sa dea un clocot dupa care adaugam cele doua linguri de bulion.
Se mai lasa 2-3 minute si se opreste focul.

Deși porcul este mai prezent în bucătăria românească, mai ales iarna, el poate fi alegerea oricui și de Paște, alături de pască, ouă roșii și cozonac.

Dacă totuși vrei să încerci rețete de stufat de miel, dar și alte secrete, precum cum se marinează carnea de miel în baiț, nu sta pe gânduri, informația este la îndemână!

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (1)

Roxana22   •   10.09.2023, 13:38

retete excelente

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Firma românească unde un simplu șofer are un salariu mai mare decât un prefect face angajări. Ce meserii se caută
Știrileprotv.ro
Firma românească unde un simplu șofer are un salariu mai mare decât un prefect face angajări. Ce meserii se caută
Sătulă de critici, Bianca Drăgușanu a răbufnit și a postat imagini fără machiaj! Niciodată nu a mai fost văzută așa, val de reacții
Viva.ro
Sătulă de critici, Bianca Drăgușanu a răbufnit și a postat imagini fără machiaj! Niciodată nu a mai fost văzută așa, val de reacții
Trecutul secret al Monicăi Bîrlădeanu. Cum arăta când era chelneriță, în Iași. Care au fost bărbații cu care s-a iubit
Libertateapentrufemei.ro
Trecutul secret al Monicăi Bîrlădeanu. Cum arăta când era chelneriță, în Iași. Care au fost bărbații cu care s-a iubit
Satul de poveste din România în care locuiau cei mai tari tăietori de lemne. I se spunea Valea Ungurului, dar aici s-au așezat slovacii. Ei fac sarmale din cartofi și pălincă din cireșe amare
FANATIK.RO
Satul de poveste din România în care locuiau cei mai tari tăietori de lemne. I se spunea Valea Ungurului, dar aici s-au așezat slovacii. Ei fac sarmale din cartofi și pălincă din cireșe amare
Fostul lider WTA s-a căsătorit » Cum a cucerit-o printr-o abordare pe stradă: „Este un film total! Am știut din prima”
GSP.RO
Fostul lider WTA s-a căsătorit » Cum a cucerit-o printr-o abordare pe stradă: „Este un film total! Am știut din prima”
Animalul pe care românii știu cum să-l crească, dar de care nu se bucură mai deloc. E prea scump pentru buzunarele noastre și ajunge pe mesele bogaților. S-a dat liber la export anul acesta și fermierii sunt sfătuiți să vândă cu banii jos
FANATIK.RO
Animalul pe care românii știu cum să-l crească, dar de care nu se bucură mai deloc. E prea scump pentru buzunarele noastre și ajunge pe mesele bogaților. S-a dat liber la export anul acesta și fermierii sunt sfătuiți să vândă cu banii jos
'În biserică, cu cununiile pe cap, telefoanele sunau și amanta urla'. Anamaria Prodan, noi dezvăluiri despre separarea de Laurențiu Reghecampf. A făcut publice detalii intime din relația lor!
Unica.ro
'În biserică, cu cununiile pe cap, telefoanele sunau și amanta urla'. Anamaria Prodan, noi dezvăluiri despre separarea de Laurențiu Reghecampf. A făcut publice detalii intime din relația lor!
Horoscop financiar 14 – 20 octombrie 2024. Află cine are câștiguri în plus săptămâna aceasta!
Financiarul.ro
Horoscop financiar 14 – 20 octombrie 2024. Află cine are câștiguri în plus săptămâna aceasta!
România, sub avertizare de ploi şi vânt. Zonele lovite de valul de frig săptămâna viitoare
Observatornews.ro
România, sub avertizare de ploi şi vânt. Zonele lovite de valul de frig săptămâna viitoare
Horoscop 13 octombrie 2024. Fecioarele ar putea fi mai interesate de problemele legate de starea de sănătate sau cele de la muncă
HOROSCOP
Horoscop 13 octombrie 2024. Fecioarele ar putea fi mai interesate de problemele legate de starea de sănătate sau cele de la muncă

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI