Gastrită şi ulcer
Consumă 200 de ml. de suc de cartofi, deoarece calmează şi cicatrizează mucoasele digestive. Se bea cu 60 de minute înainte de fiecare masă, de minimum trei ori pe zi. Se ţin cure de patru-şase săptămâni.
Inimă
Cura cu suc de cartofi, se face de două ori pe an timp de 45 de zile. Se consumă câte un pahar (200 de ml.) de două-trei ori pe zi.
Hipertensiune
Se beau câte 200 de ml. dimineaţa şi seara, în cure de 60 de zile, urmate de alte 20 de zile de pauză.
Rinichi
Consumă în fiecare dimineaţă câte un litru de suc proaspăt de cartofi, în două reprize. Cura durează două săptămâni, iar în ultimele trei zile de tratament se iau şi diuretice puternice cum ar fi: tinctura de ienupăr, infuzie combinată de soc, de cozi de cireşe şi de rădăcină de osul-iepurelui.
Hepatită
Se ţin cure de câte patru săptămâni, urmate de alte patru săptămâni de pauză, cu suc de cartofi. Se consumă câte 500-750 de ml. zilnic, pe stomacul gol.
Insomnie
E recomandat un pahar de suc de cartofi consumat seara, înainte de ora 20.00.
Osteoporoză
Ţine un tratament timp de două luni, în care bea în fiecare dimineaţă câte o ceaşcă de decoct de coji de cartofi, iar cu o oră înainte de masa de prâz şi de cină consumă câte un pahar de suc de cartofi.