– Sucul de lămâie, băut proaspăt;
– Decoctul de ceapă făcut dintr-o ceapă proaspătă, de mărime medie, tăiată mărunt, peste care se toarnă un litru de apă fiartă. Se lasă 10-15 minute, apoi se bea pe parcursul unei zile, neîndulcit sau cu foarte puţin zahăr;
– Suc din ridiche neagră, amestecă 100 ml suc de ridiche neagră cu 3 linguriţe de miere şi ia câte două linguri de lichid, de trei ori pe zi. Restul amestecului păstrează-l la frigider până a doua zi. Ai grijă însă să-l scoţi la timp de la rece, cu minimum o jumătate de oră înainte de a reîncepe tratamentul.
– Inhalaţiile cu mentă, sau ceaiurile de mentă ori de tei, pot elibera vocea, mai ales în timpul crizelor puternice de răguşeală;
– Gargara cu apă sărată este un bun calmant pentru gât;
– Consumul de legume şi de fructe proaspete reduce răguşeala;
– Lichidele (sucurile naturale sau apa) ajută şi ele vocea când îţi simţi gâtul uscat din cauza laringitei;
– Ceaiurile de muşeţel, de gălbenele şi de sunătoare pot fi foarte utile pentru recăpătarea vocii. Ceaiul de muşeţel calmează stomacul, în cazul celor care au gastrită şi au senzaţie de regurgitare în timpul episoadelor de tuse puternică;
– Gălbenuş de ou, se prepară astfel: freacă bine două gălbenuşuri cu patru linguriţe de miere, până când se formează o spumă, după care pune totul într-o cană de 200 ml cu lapte fierbinte şi amestecă bine. Se bea înainte să se răcească.