Bei zilnic la micul dejun câte un pahar de suc de fructe proaspăt stoarse, ca să prinzi energie şi să trăieşti sănătos? Ei bine, dacă e să ne luăm după ce spun cercetătorii de la Universitatea Tehnică Swinburne din Australia, trebuie să-ţi schimbi urgent obiceiul.
Ei susţin că astfel de băuturi consumate zilnic la micul dejun cresc riscul de infarct şi de angină pectorală. “Deşi conţin vitamine esenţiale (sucurile de fructe, n.r.), au un nivel ridicat de zaharuri şi o cantitate neglijabilă de fibre”, a afirmat profesorul Matthew Pase.
Cercetătorul spune că un pahar de 250 de mililitri cu suc de fructe poate conţine 115 calorii, echivalentul a şapte linguriţe de zahăr. Prin comparaţie, o cutie cu o băutură carbogazoasă conţine 139 de calorii.
Nu în ultimul rând, sucul de fructe proaspete consumat regulat poate afecta smalţul dinţilor în cazul copiilor mici, specialiştii recomandând părinţilor să înlocuiască aceste băuturi cu apă şi lapte. Organizaţia Mondială a Sănătăţii propune un consum de zahăr zilnic de maximum şase linguriţe.

Urmărește-ne pe Google News