Acizii graşi Omega 3 conţin grăsimi sănătoase, implicate în aproape toate funcţiile organismului. Pot fi asimilaţi din alimente precum: peşte (somon, hering, macrou, sardine, ton, cod, anşoa, şprot, morun), seminţe de in, germeni de grâu, legume cu frunze verzi, seminţe de dovleac, nuci, seminţe de floarea-soarelui, avocado, ulei de măsline, de floarea-soarelui, ouă, linte, năut şi seminţe de soia şi rapiţă presată la rece.
Acizii graşi Omega 3 sunt eficienţi în prevenirea şi tratarea bolilor cardiovasculare. Pentru a avea o inimă sănătoasă, este indicat să mănânci de cel puţin două ori pe săptămână peşte şi alte alimente bogate în Omega 3.

Ce beneficii aduc acizii graşi

  • Tratează artritele reumatoide şi bolile autoimune;
  • Îmbunătăţesc funcţia cognitivă la vârstnici;
  • Întăresc sistemul imunitar;
  • Te ajută să slăbeşti, scăzând pofta de mâncare şi accelerând arderile;
  • Reduc nivelul colesterolului;
  • Hrănesc organele reproducătoare, părul şi ţesutul osos;
  • Ajută la buna funcţionare a creierului;
  • Previn diabetul;
  • Îmbunătăţesc digestia;
  • Opresc dezvoltarea tumorilor canceroase;
  • Ameliorează bolile de piele;
  • Previn alergiile;
  • Sunt benefice în crizele de astm bronşic, calmând tusea.

Urmărește-ne pe Google News