PORȚII: 4
PREPARARE: 30 min
fierbere: 80 MIN
► Ingrediente
►un kg ardei capia și ardei verde
►2 cepe
►3 morcovi
►o țelină mică rădăcină
►o rădăcină pătrunjel
►sare
►piper negru măcinat
►2-3 lingurițe ulei de măsline
►crutoane pentru servit

► Preparare:
1. Ardeii se coc pe plita încinsă. După ce s-au copt, se iau de pe foc și se lasă să se înăbușe cu sare, acoperiți cu un capac.
2. Separat, se curăță legumele, se spală și se pun să fiarbă în apă cu sare și uleiul de măsline.
3. Se curăță în acest timp ardeii copţi şi li se scot seminţele. Se opresc 3-4 ardei petru ornat, iar restul se pasează.
4. Se scot legumele fierte, se pasează rădăcinoasele și se omogenizează cu crema de ardei copţi, sare şi piper. Supa se servește cu felii de ardei şi cu crutoane.

Urmărește-ne pe Google News