Ingrediente
►800 g broccoli
►o țelină mare
►2 ardei
►o ceapă roșie mare
►o rădăcină pătrunjel
►250 ml smântână pentru gătit
►un cubuleț unt
►sare
►piper alb măcinat
►un praf nucșoară
►crutoane aromate cu usturoi sau simple
►zeama de la o lămâie
►100 g brânză Cedar
1. Se curăță și se spală bine legumele. Broccoli se desface în buchețele mai mici și se pune să fiarbă, în apă cu sare, aproximativ 40 de minute. După ce s-a fiert, se scoate în sită să se scurgă și se stropește cu zeama de lămâie.
2. Separat, în altă oală, se pun restul legumelor și se fierb la foc mic, cu sare. Apoi, ceapa se aruncă, iar restul de legume se pasează cu blenderul împreună cu broccoli.
3. În crema de legume, se adaugă zeama în care s-au fiert și se obţine o supă- cremă. Se lasă să mai fiarbă 10-15 minute în clocot și, la sfârșit, se adaugă smântâna, brânza Cedar tăiată cubuleţe și untul. Se condimentează, după gust, cu nucșoară, sare și piper alb și se servește cu crutoanele aromate. Acestea se fac din pâine, tăiată cubuleţe, se stropesc cu unt topit și cu usturoi și pătrunjel. Se bagă la cuptor să se rumenească și apoi se servesc cu supa-cremă.