Ingrediente: 500 g ciuperci, un morcov, o ceapă, 2 cartofi, 4-5 căţei de usturoi, 1 l supă de legume, sare, piper, 100 g unt, o linguriţă de boia dulce, pătrunjel verde, zeamă de lămâie.
Mod de preparare: Se spală ciupercile sub jet de apă rece, se taie feliuţe şi se stropesc cu suc de lămâie, să nu se oxideze. Se păstrează câteva ciuperci pentru decor. Se curăţă şi se taie ceapa şi usturoiul, apoi se curăţă morcovul şi se dă pe răzătoarea mică. Se curăţă şi se taie cubuleţe cartofii. Se ia o tigaie, se pune untul şi se rumenesc ceapa, usturoiul, ciupercile, morcovul şi cartofii. Se adaugă sare şi piper. Când legumele s-au rumenit, se iau de pe foc şi se adaugă boia dulce şi apă cât să le acopere. Se lasă la foc mic până când cartofii sunt fierţi. Apoi, legumele şi zeama se şi se mărunţesc cu blenderul. Se pune piureul astfel obţinut într-o oală şi se adaugă supa de legume, după care se lasă să fiarbă. Se asezonează cu sare şi piper după gust. Se serveşte cu pătrunjel şi se decorează cu ciuperci feliate. De asemenea, pentru mai multă savoare, poţi adăuga smântână, dar numai înainte de a servi supa.