Ingrediente:
4 pâini ţărăneşti, 350 g ciuperci albe, 5 cartofi, o ceapă, 400 ml lapte, 1/2 l supă din concentrat de legume, un căţel usturoi, 2 linguri ulei, sare, piper, câteva fire patrunjel
Mod de preparare:
1. Se curaţă ciupercile şi se spală rapid. Se lasă la scurs şi apoi se taie, oprindu-se două ciuperci pentru servit. Cartofii se curaţă şi se taie cuburi.
2. În oala de fiert supa se pune uleiul şi, când se încinge, se pun ceapa şi usturoiul tăiate mărunt, ciupercile feliate şi cartofii cuburi.
3. Se toarnă laptele şi supa din concentrat de legume şi se lasă la fiert 30 de minute, potrivind gustul de sare şi piper.
4. Când cartofii au fiert, supa se mixează şi se aduce la masă cu felioare de ciuperci proaspete şi pătrunjel, în boluri facute din pâine ţăranească.