5 Rețete de supă cremă de dovleac
Dovleacul poate fi ingredientul de bază dintr-o mulțime de preparate culinare. Pe lângă gustul și aroma îmbietoare, consumul regulat de dovleac aduce și beneficii majore organismului. Un ingredient ce poate fi consumat în curele de slăbire, dar și pentru îmbunătățirea digestiei, a vederii și pentru prevenirea febrei musculare.
Există trei soiuri principale de dovleac: comestibili, de sământă și decorativi. Dovlecii comestibili pot fi folosiți pentru o varietate de rețete, printre care pentru supa cremă de dovleac plăcintar, în timp ce dovlecii decorativi sunt ideali pentru sărbătoarea de Halloween.
Cuprins:
- Citește și care sunt cele mai bune rețete cu dovleac
Top 5 rețete de supă cremă de dovleac – combinații inedite de arome
Rețetă supă cremă de dovleac plăcintar
Ingrediente pentru supă cremă de dovleac plăcintar:
- sare;
- 2 linguri ulei de măsline;
- 1 ardei gras;
- 1 ardei iute;
- 2-3 căţei usturoi;
- 1 ţelină;
- 2 cepe albe;
- 800 g dovleac turcesc;
- piper.
Mod de preparare supă cremă de dovleac plăcintar:
Se curăţă dovleacul, se taie cubuleţe şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Se pun şi câteva picături de ulei de măsline şi se lasă să fiarbă la foc potrivit. Între timp, se curăţă ceapa, ţelina, usturoiul, ardeiul gras şi se pun la fiert împreună cu dovleacul. Se lasă să fiarbă în continuare, la foc mic. Se încearcă dacă au fiert legumele şi se scot în sită. Ceapa, usturoiul şi ardeiul se dau de o parte, iar dovleacul şi ţelina se pasează cu mixerul.
Piureul de dovleac se amestecă cu zeama în care a fiert, se adaugă ulei de măsline, sare şi piper, după preferinţă, şi se mai lasă să dea într-un clocot, apoi se ornează cu frunze de pătrunjel verde şi rondele de ardei iute. Rețeta supă cremă de dovleac plăcintar se serveşte cu crutoane.
Sursă rețetă: Rețete.unica.ro
Rețetă supă cremă de dovleac cu ghimbir
Ingrediente pentru supă cremă de dovleac cu ghimbir:
- Dovleac plăcintar, tăiat cubuleţe;
- 1 morcov, tăiat rondele;
- 3-4 linguri cu ulei de măsline;
- 1 ceapă medie;
- 1/4 linguriţă cu seminţe de coriandru măcinate;
- 1/4 linguriţă cu ghimbir ras;
- 1 linguriţă de curry;
- sare de mare;
- piper negru măcinat;
- apă cât să acopere toate ingredientele.
Mod de preparare supă cremă de dovleac cu ghimbir:
În uleiul încins se adaugă seminţele de coriandru, ghimbirul şi curry. Se amestecă până când se călesc puțin, după care se adaugă și ceapa tocată mărunt.
Când s-a călit puţin și ceapa, se adaugă bucăţile de dovleac şi rondelele de morcov. Se condimentează totul cu sare şi piper, după care se acoperă cu apă şi se lasă la fiert. Supa cremă de dovleac trebuie lăsată la fiert pentru aproximativ 20-30 de minute.
Se pune supa obținută în blender şi se amestecă până obţii o consistenţă cremoasă. Rețeta de supă cremă de dovleac cu ghimbir este gata. Se servește caldă cu crutoane și verdeață presărată deasupra.
Rețetă supă cremă de dovleac cu lapte de cocos
Ingrediente pentru supă cremă de dovleac cu lapte de cocos:
- 700 – 800 g dovleac;
- 400 ml lapte de cocos neîndulcit;
- 600 ml supă de legume;
- O ceapă;
- 2 linguri ulei;
- Sare și piper după gust;
- Semințe de dovleac prăjite pentru decor.
Mod de preparare supă cremă de dovleac cu lapte de cocos:
Se curăță și se taie ceapa în bucăți mari, apoi se curăță și se taie și dovleacul tot în bucăți mari. Se pune ulei la încins într-un vas, după care se adaugă ceapa și se lasă puțin la călit. Când ceapa s-a înmuiat, se adaugă și dovleacul și se stinge cu supa de legume. Se adaugă și laptele de cocos împreună cu sare și se lasă să fiarbă pentru 20 – 30 de minute până când dovleacul este moale. Când dovleacul este bine fiert, se oprește focul și se pune totul într-un blender ori se pasează cu un mixer vertical. Deasupra supei creme de dovleac se presară semințe de dovleac și supa se servește caldă.
Rețetă supă cremă de dovleac cu creveți
Ingrediente pentru supă cremă de dovleac cu creveți:
- 450 g piure de dovleac;
- 430 g supă de legume;
- 230 ml lapte de cocos;
- 200 g dovleac cuburi;
- 450 g creveți;
- 2 linguri ulei de măsline;
- O ceapă;
- O lingură ghimbir;
- O roșie;
- O lingură usturoi tocat;
- ½ linguri suc de lămâie;
- Coriandru;
- Sare și piper după gust.
Mod de preparare supă cremă de dovleac cu creveți:
Se pune uleiul de măsline la încins, se adaugă ceapa tocată mărunt împreună cu ghimbirul și se lasă până se înmoaie. Se adaugă și usturoiul și se mai lasă încă un minut la călit. Peste piureul de dovleac se adaugă roșia și se pune totul pe foc, amestecând constant, pentru 10 minute. Peste piure se adaugă supa de legume, laptele de cocos, sare și piper și se lasă la fiert pentru 20 de minute. Acum, se adaugă și creveții împreună cu sucul de lămâie și se mai lasă la fiert, la foc mic, până când creveții sunt gata.
Deasupra se presară coriandru și supa cremă de dovleac se servește caldă.
Rețetă supă cremă de dovleac și linte roșie
Ingrediente pentru supă cremă de dovleac și linte roșie:
- 500 gr. de dovleac
- 2 buc. cartofi medii
- 100 gr. linte roșie
- 2 căței de usturoi
- 1/2 ardei Kapia sau 1 linguriță boia dulce
- sare și piper după gust
- 3 linguri de ulei de măsline.
Mod de preparare supă cremă de dovleac și linte roșie:
Cartofii și dovleacul se curăță, se spală și se taie în cubulețe. Într-un vas mare se pune uleiul de măsline și se lasă pe foc la încins. Se adaugă în ulei lintea roșie și usturoiul tăiat în jumătate și se lasă la călit pentru un minut. Ulterior, se adaugă dovleacul și cartofii și ardeiul kapia tăiat în cubulețe. Se adaugă apă rece astfel încât să acopere toate legumele și se lasă la fiert pentru aproximativ 30 de minute.
Legumele bine fierte se iau de pe foc și se pasează cu ajutorul unui blender vertical. Când rețeta de supă cremă de dovleac a obținut consistența dorită, se condimentează cu sare și piper după gust și se mai pune la fiert pentru încă 2-3 minute.
- Rețete cu dovleac de încercat toamna asta.
Așadar, acestea sunt cele mai simple rețete de supă cremă cu dovleac. Încearcă-le toamna asta și spune-ne care este rețeta ta preferată!
Sursă foto: 123rf.com