► Ingrediente
► 2 morcovi
►o legătură ceapă verde
►un dovlecel
►o rădăcină țelină mică + frunze
►o rădăcină pătrunjel
►2 roșii mari
►2 ardei
►o legătură mărar
►2-3 lingurițe ulei
►sare
►piper negru măcinat
►200 g tăieței
► Preparare:
1. Se curăță și se spală toate legumele. Se fierb în 2 litri de apă și se adaugă sare și ulei.
2. Separat, se opăresc roșiile, se decojesc și se adaugă în momentul când au fiert rădăcinoasele.
3. Tăiețeii se fierb separat.
4. După ce au fiert toate legumele, se scot în sită și se sortează. Albitura se pasează, iar morcovii şi dovleceii se taie cubulețe. Se pun în zeama în care au fiert alături de tăiețeii fierți. Se potrivește cu sare și piper şi se adaugă mărarul proaspăt.