Costuri aproximative ingrediente: mazăre: 5 lei, ceapă: 0,50 lei, cartofi: 0,50 lei, sare, piper: 0,50 lei, ulei: 0,50 lei, mentă: 1 leu. Total: 8 lei
Supă de mazăre
Ingrediente: o ceapă, 2 cartofi potriviţi, 1 kg mazăre boabe (congelată), 2 l apă, sare, piper, 2-3 linguri de ulei
Preparare: se taie ceapa julien. Cartofii se curăță de coajă și se taie cuburi. Ceapa se pune în ulei cu două linguri de apă și se fierbe puțin. După ce s-a înmuiat se adaugă cartofii și se pune apa. Se lasă la fiert cam 20 de minute, apoi se adaugă și mazărea și se mai fierbe 10 minute. După ce au fiert legumele (se scoate o lingură de mazăre pentru decor), se adaugă sare și piper, apoi se pasează. Se servește decorată cu câteva boabe de mazăre și mentă.
Citește și: Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun. Supă cremă de spanac cu doar 6 lei