- Ingrediente: 1 kg sparanghel, o lingură ulei, o lingură unt, două fire de praz, 1/2 ceapă tocată fin, 2 căţei de usturoi tocaţi, 3 linguri orez, coaja rasă de la o lămâie, 1/2 l supă de pasăre, 1/2 linguriţă sare, 1/2 linguriţă piper negru, 1/2 linguriţă tarhon uscat, 3 linguri iaurt simplu.
- Mod de preparare: se taie vârfurile sparanghelului, care se opăresc un minut în apa clocotită. Se scurg de apă. Restul de sparanghel se toacă mare. Se încing uleiul şi untul într-o cratiţă mare, la foc potrivit. Se adaugă prazul, ceapa şi usturoiul. Se călesc 5 minute, până se înmoaie. Se adaugă sparanghelul tocat. Se căleşte acoperit, timp de 10 minute. Se adaugă orezul, coaja de lămâie, supa de pasăre, sarea şi piperul. Se fierbe 30 de minute la foc mic, acoperit parţial. Într-un blender sau robot de bucătărie se mixează supa, obţinându- se un piure. Se repune în cratiţă. Se adaugă tarhonul şi vârfurile de sparanghel. Se fierbe 3 minute la foc mic. Se ia de pe foc. Se adaugă iaurt şi se serveşte.