Ingrediente:
un kg roşii bine coapte, un castravete, un ardei gras roşu, o ceapă. 200 g miez de pâine. 250 ml supă din concentrat de vită, 3 căţei usturoi, 2 linguri oţet, 100 ml ulei, un vârf de cuţit boia, sare, piper
Mod de preparare:
1. Se opresc 2 roşii, jumatate de castravete si jumătate de ardei gras pentru servit. Restul roşiilor se cufundă în apa clocotită, se curaţă de coajă şi de seminţe şi se taie.
2. Se taie felii castravetele şi fâşii ardeiul, iar ceapa si usturoiul se taie marunt.
3. Într-un vas se pun rosiile, ardeiul, castravetele, ceapa si usturoiul se stropesc cu ulei, se presara cu boia, sare si piper si se lasa la macerat pentru doua ore. Apoi, pentru servit, legumele macerate si pâinea înmuiata în supa concentrata, amestecata cu oţet, se mixeaza.
4. Se aduce supa rece la masa cu roşii, castraveţi si ardei tăiate cuburi mici.