2. Cu castraveţi
ZILNIC
Mic dejun: Un castravete, două felii de şuncă, 200 ml de suc de grepfrut.
Gustare: Un castravete.
Prânz: Un castravete, 200 ml supă cremă de legume cu verdeaţă, 200 de grame de piept de curcan la grătar, salată stropită cu lămâie.
Gustare: Un castravete.
Cina: Un castravete, 150 g peşte la grătar cu garnitură de legume la abur, un pahar de vin.
Eficienţă: Slăbeşti două kg în 7 zile.
Părerea specialistului: Dieta e echilibrată, dar poate da carenţe de energie.
3. Cu ardei gras
Prima săptămână (ZILNIC)
Mic dejun: 50 g ardei gras cu 2-3 minute înainte de masă.
Prânz: După masă, se consumă 100 g ardei gras şi 100 ml apă minerală.
Cină: După masă, mănâncă 150-200 g ardei gras, apoi bea 150 ml lapte degresat.
A doua săptămână (ZILNIC)
Mic dejun: 200 g ardei gras şi lapte cald. Evită alte alimente până la următoarea masă.
Prânz: După masă, consumă 100 g ardei tăiaţi mărunt şi bea o limonadă.
Cina: Consumă înainte de masă 60-70 g ardei gras, iar după, încă 60 g. Bea un pahar de vin roşu, apoi unul de apă minerală.
A treia săptămână (ZILNIC)
Mic dejun: După trezire, consumă 200 g ardei gras, apoi, după 10 minute, la masă, încă 60 g.
Prânz: Consumă înainte de prânz o cană de infuzie din ardei gras, iar după masă, mănâncă 100 g ardei crud.
Cină: Bea infuzie, ca la prânz, apoi mănâncă 100 g salată de ardei gras.
Eficienţă: Slăbeşti 3 kg pe săptămână, dacă elimini din alimentaţie grăsimile, alcoolul şi dulciurile.
Părerea specialistului: Nu recomand ardeiul gras cu vin sau apă minerală. În rest, funcţionează.
4. Cu ciorbă de ceapă
Se pun opt cepe mari într-o oală de 2,5 litri de apă şi se adaugă o jumătate de kilogram de fasole verde, o jumătate de kilogram de măsline fără sâmburi şi puţină vegeta, pentru gust. Se fierbe totul 30 de minute la foc mic.
Luni – Consumă supa de ceapă pe tot parcursul zilei. Poţi mânca oricât, însă cu înghiţituri mici. Bea şi ceai neîndulcit.
Marţi – Pe parcursul zilei continuă să consumi supă de ceapă. La prânz, mănâncă o salată şi o pară mare.
Miercuri – Trebuie să faci un efort şi să nu consumi nimic, nici ceai, nici supă. E ziua cea mai dură, de post negru.
Joi – Consumă supă de ceapă rece pe tot parcursul zilei. La prânz, poţi mânca brânză degresată.
Vineri – Alternează supa de ceapă cu ceai.
Eficienţă: Slăbeşti 5 kg pe săptămână.
Părerea specialistului: E o dietă extremă, bazată pe lichide şi fără nutrienţi. Dacă e urmată cu stricteţe, poate duce la dezechilibre grave.
5. Cu suc de ţelină
Un suc verde şi proaspăt îţi poate înfrâna foamea, dacă îl bei înainte de a te aşeza la masă. Licoarea are la bază ţelină, la care se adaugă varză creaţă, pătrunjel şi piper verde, toate mărunţite într-un blender. Ca să te răcoreşti, adaugă gheaţă.
Eficienţă: Slăbeşti un kg pe săptămână.
Părerea specialistului: Poate avea rezultate de lungă durată, dacă mesele includ toate grupele de alimente.
6. Cu varză
ZILNIC
Mic dejun: O cafea cu zahăr şi o felie de pâine prăjită.
Prânz: Peşte sau pui (200 g) cu varză fiartă cu puţină vegeta şi roşii sau cu salată de varză simplă ori combinată cu alte legume, în cantitate nelimitată.
Cină: Salată de varză sau mâncare de varză, cu un ou sau cu 50-100 g lactate degresate. Se consumă maximum trei ouă pe săptămână!
Alimente permise: Varză, ardei gras, castraveţi, anghinare, ceapă verde, ciuperci, dovlecei, gulii, morcovi, praz, roşii, ţelină, ouă, lactate degresate, carne de pui sau peşte slab, andive, pere, gutui, mere şi struguri.
Eficienţă: Slăbeşti 7 kg în 30 de zile.
Părerea specialistului: Dieta e fadă şi săracă în nutrienţi. Micul dejun e prea frugal.
7. Cu supă de varză
Câteva cepe potrivite, doi ardei graşi, o varză medie, trei roşii, sare şi piper după gust, un cub de arome, frunze de ţelină, pătrunjel – toate se curăţă, se taie şi se pun într-o oală cu apă. Se fierbe 10 minute la foc mare, apoi două ore la foc mic. Supa se consumă cât mai multă, când îţi e foame, combinată cu fructe (în prima zi), cu legume (în a doua zi), cu fructe şi legume (a treia zi) şi cu trei banane (a patra zi). În cea de-a cincea zi, pe lângă supă, mai poţi consuma 800 g carne de pui la grătar sau fiartă, în a şasea zi poţi mânca orez fiert, iar în ultima zi a săptămânii, peşte la grătar.
Eficienţă: Slăbeşti 5-7 kg în 7 zile.
Părerea specialistului: Deşi este foarte populară, această dietă e fadă. Rezultatele pot varia de la o persoană la alta.
8. Cu cartofi
Mic dejun: O felie de pâine integrală unsă cu brânză de vaci degresată, două felii de roşii.
Gustare: două-trei ridichi.
Prânz: 200 g cartofi fierţi şi cu 100 g roşii.
Gustare: Măr ras cu iaurt.
Cină: 200 g cartofi copţi unşi cu ulei, puţină sare.
Eficienţă: Slăbeşti două kg în trei zile.
Părerea specialistului: Dieta este săracă în lactate şi fructe, iar combinaţia cartofi-ulei e nepotrivită pentru slăbire.
9. Cu morcovi
ZILNIC
La micul dejun: O ceaşcă de ceai şi 400-500 g morcovi. Aceştia se dau pe răzătoare şi se amestecă bine cu două linguriţe de ulei de măsline. Nu se adaugă sare. În locul acesteia, peste morcovi se presară pătrunjel sau mărar.
Ora 11.00: O ceaşcă de ceai, apă minerală, suc de fructe.
Ora 14.00: O farfurie cu supă de zarzavat, 500 g morcovi fierţi.
Cină: O supă de zarzavat.
Eficienţă: Slăbeşti 10 kg în 21 de zile.
Părerea specialistului: Morcovul e recomandat în diete doar proaspăt. Acest regim e contraindicat diabeticilor.
10. Cu supă de praz
Fierbe în apă cu puţină sare 2-3 tulpini de praz şi un cartof mic. Poţi adăuga condimente şi o lingură de ulei de măsline, apoi pasează totul cu un mixer. Supa este secretul franţuzoaicelor cu siluete de invidiat şi se consumă pe termen lung, înainte de prânz şi de cină. Din regimul tău alimentar trebuie să lipsească grăsimile animale, dulciurile, cafeaua, alcoolul şi sucurile acidulate.
Eficienţă: Se poate slăbi jumătate de kilogram pe săptămână.
Părerea specialistului: Ca să ai o dietă echilibrată, ai grijă ca pe lângă supa de praz să consumi fructe între mesele principale.
11. Cu vinete
Înlocuieşte mâncărurile grase şi cele care sunt recunoscute ca factori de îngrăşare cu cât mai multe vinete. Acestea se pot consuma sub formă de salată (fără maioneză), umplute cu legume şi preparate la cuptor sau doar prăjite pe grătar, asezonate cu roşii, usturoi sau ardei.
Eficienţă: Poţi da jos cinci kilograme pe lună.
Părerea specialistului: Vinetele sunt antianemice, laxative şi diuretice, dar pot cauza indigestii anumitor persoane.
12. Regimul lui Carmen Brumă
Luni
Mic dejun: Fulgi de ovăz, seminţe de in, un pumn de stafide, un iaurt şi o cafea îndulcită cu miere.
Prânz: Carne de curcan cu salată de roşii şi castraveţi.
Cină: O supă de legume fără carne cu o felie de pâine integrală.
Marţi
Mic dejun: Două pere, patru caise confiate şi o felie de pepene galben, plus o cafea cu miere.
Prânz: Paste integrale de grâu, cu ulei de măsline, busuioc şi roşii proaspete.
Cină: Piept de pui cu salată de varză albă sau verde ori salată de spanac.
Miercuri
Mic dejun: Germeni de grâu, boabe de quinoa, seminţe de in, stafide şi un iaurt cu 1% grăsime.
Prânz: Somon la grătar cu broccoli.
Cină: Salată bulgărească.
Joi
Mic dejun: 400 g de cireşe, cafea cu miere.
Prânz: Muşchi de vită la grătar cu legume.
Cină: Supă de varză sau de lobodă, cu două felii de pâine integrală.
Vineri
Mic dejun: Iaurt (1% grăsime) cu fulgi de secară şi cafea cu miere.
Prânz: Muşchi de porc cu salată verde.
Cină: Pangasius la cuptor cu fasole verde.
Sâmbătă
Mic dejun: Omletă din două albuşuri şi un gălbenuş, pâine integrală.
Prânz: O salată din toate legumele posibile, mai puţin cartofi, alături de o foccacia integrală (foccacia e o pâinică tradiţională italiană, pe care o poţi prepara acasă sau cumpăra de la brutărie).
Cină: Ton la grătar cu broccoli.
Duminică
Până la ora 15.00, ai voie să îţi faci poftele, aşa că dimineaţa şi la prânz poţi mânca orice.
Seara: O salată de pui.
Eficienţă: Slăbeşti 1,5 kg pe săptămână.
Părerea specialistului: Unele mese sunt echilibrate, însă altele sunt sărace în carbohidraţi complecşi şi lactate. Poate da rezultate rapide, dar poate duce şi la anemie.
13. Cu suc de roşii (varianta I)
Mic dejun: Se poate consuma orice aliment hrănitor, dar cantitatea de pâine nu trebuie să depăşească 50 de grame. Se poate bea ceai sau cafea, îndulcite cu miere.
Prânz şi cină: Suc de roşii preparat proaspăt, în cantitate nelimitată.
Eficienţă: Slăbeşti 2,5 kg pe săptămână.
Părerea specialistului: Regimul nu stabileşte cu exactitate alimentele şi combinaţiile permise, iar lipsa unei limitări a cantităţii de suc de roşii poate crea probleme digestive.
14. Cu suc de roşii (varianta a II-a)
În prima zi: Se pot mânca fructe fără restricţie, exceptând bananele.
În a doua zi: Se mănâncă legume fără restricţie, sub formă de salate, cu iaurt, însă fără ulei.
În a treia zi: Mănâncă orice şi oricâte legume şi fructe. La acestea, adaugă zilnic o supă de roşii preparată din trei linguri de ulei, trei morcovi, trei ţeline, trei conserve de 850 de grame de roşii decojite, trei legături de frunze de pătrunjel. Ingredientele, exceptând roşiile, se toacă mărunt şi se călesc în uleiul încins în cratiţă, apoi se pun tomatele şi se fierbe totul 15 minute. Obligatoriu, pe tot parcursul acestei diete, trebuie să consumi zilnic 2-3 litri de apă plată sau ceaiuri.
Eficienţă: Slăbeşti două kg în trei zile.
Părerea specialistului: Regimul propus este unul disociat pe zile, dezechilibrat nutritiv, dar care dă rezultate. După abandonarea lui, revenirea la greutatea dinaintea dietei ar putea fi rapidă.
15. Dieta ovo-lacto-vegetariană
Luni
Mic dejun: Cereale cu lapte, o banană.
Prânz: Nimic.
Cină: Orez gătit în stil oriental, cu brânză telemea şi două roşii.
Marţi
Mic dejun: Cafea cu lapte şi miere.
Prânz: Două tortilla cu humus.
Cină: Două portocale şi două sendvişuri cu pâine neagră şi caşcaval.
Miercuri
Mic dejun: Două ouă ochiuri, o felie de pâine neagră şi brânză telemea.
Prânz: Un iaurt degresat combinat cu dulceaţă de afine.
Cină: Paste cu ton şi sos alb.
Joi
Mic dejun: O cafea cu lapte şi miere, un sendviş cu pâine neagră şi caşcaval.
Prânz: O salată de roşii, ardei gras, ciuperci crude, brânză telemea, pâine prăjită.
Cină: O banană şi un iaurt.
Vineri
Mic dejun: Cereale cu lapte.
Prânz: Nimic.
Cină: Sendvişuri calde cu pâine neagră şi caşcaval.
Sâmbătă
Mic dejun: Omletă cu caşcaval şi murături.
Prânz şi cină, împreună: O pizza cu somon afumat.
Duminică
Mic dejun: O cafea cu lapte şi miere.
Prânz: Salată de vinete, peşte la cuptor cu orez, chec cu cacao.
Seara: Nimic.
Eficienţă: Slăbeşti două kg pe săptămână.
Părerea specialistului: Absenţa meselor principale şi a gustărilor în anumite zile, precum şi combinarea necorespunzătoare a alimentelor mă determină să nu recomand această dietă.
Cum arată buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!