154. Cu cereale
Dieta cu cereale conţine puţine grăsimi, puţine calorii, e de scurtă durată şi te poate ajuta să scapi de câteva kilograme.
Exemplu de dietă
Mic dejun: Un sfert de cană de cereale cu lapte degresat, 100 g de fructe (căpşune, banane, mere).
Gustare: Fructe, legume crude sau un baton cu cereale.
Prânz: Un sfert de cană de cereale cu lapte degresat, 100 g de fructe (banane, mere).
Gustare: Salată de fructe sau de legume.
Cină: Poţi servi orice, dar într-o cantitate rezonabilă.
Eficienţă: Slăbeşti două kilograme în două săptămâni.
Părerea specialistului: Cerealele sunt necesare în dieta zilnică, însă e bine ca acestea să fie integrale. Mai mult, în dieta de slăbire nu trebuie combinate cu lapte. Fructele se consumă ca gustări, între mesele principale, şi nu în amestec cu alte alimente.
155. Cura Jessicăi Alba
Ca să-şi menţină silueta, Jessica Alba îşi pregătește singură mâncarea, de la vârsta de 12 ani, pentru că părinţii ei au avut probleme cu greutatea din cauza obiceiuri lor culinare nesănătoase.
Exemplu de meniu
Mic dejun: Omletă din albuş, fructe sau brânză slabă de vaci.
Gustare: Iaurt cu ciocolată sau cu zmeură.
Prânz: Salate din legume crude.
Cină: Pui sau peşte pe grătar.
Eficienţă: Slăbești două kilograme în două săptămâni.
Părerea specialistului: Dieta conţine alimente bogate în nutrienţi, însă glucidele complexe (pâine integrală, cereale integrale, orez sau paste integrale) sunt absente. Prânzul şi cina sunt hipocalorice şi practic formate dintr-un singur tip de aliment, ca în dieta disociată.
156. Cu germeni de grâu
Este benefică pentru faptul că reface starea de sănătate. Se ştie că boabele de grâu încolţite sunt bogate în enzime care ajută la reglarea metabolismului.
Se pun într-un vas 100 g de grâu spălat și peste acesta se toarnă apă cât să acopere grâul. Vasul se va ţine într-un loc mai călduros, pentru ca boabele să încolţească. După două zile, grâul încolţit se spală şi se toacă mărunt. Se poate consuma simplu, cu lapte sau cu apă. Cura se ţine o lună şi se iau în fiecare dimineaţă 100 g pe stomacul gol, aproximativ 2-3 linguriţe.
Eficienţă: Slăbești 5-6 kilograme în două luni.
Părerea specialistului: Germenii de grâu, consumaţi simpli şi cu suficientă apă, dimineaţa, sunt o sursă importantă de carbohidraţi complecşi şi deci de energie, care pot asigura pentru prima jumătate a zilei cantităţile de vitamina B şi de fibre necesare unei bune digestii.
157. Dieta inversă
În loc să schimbi mesele, schimbă ordinea în care le iei şi vei vedea cum se vor topi kilogramele. Autoarea dietei, Tricia Cunningham, a slăbit 77 de kg schimbând ordinea în care îşi lua mesele, transformând micul dejun (în timpul căruia consuma alimente uşoare) în cină (când consuma alimente foarte consistente) şi invers. Nici un aliment nu este strict interzis în această dietă. Este foarte important, în schimb, să consumăm cele mai bogate mese cât mai devreme, în timpul zilei, şi să ne asigurăm că acestea conţin şi carbohidraţi.
Exemplu de meniu
Mic dejun: Friptură cu garnitură de legume şi cu salată de crudităţi.
Cină: Un iaurt cu fructe sau un iaurt simplu cu cereale.
Eficienţă: Slăbeşti 4 kg pe lună.
Părerea specialistului: Micul dejun copios şi cina uşoară sunt esenţiale în dietele de slăbire. Tot studiile arată că persoanele care mănâncă săţios şi în mod regulat dimineaţa, fără a sări peste mese, reuşesc să slăbească fără efort şi mai ales să se menţină la greutatea dorită. Corpul nostru aşteaptă să fie aprovizionat cu energie de cel puţin trei ori pe zi, iar una dintre mese trebuie obligatoriu să fie cea de dimineaţă.
158. Dieta lui Blake Lively
Blake Lively are fără îndoială un corp de invidiat. Acesta nu este numai un dar al naturii, ci şi rezultatul unui plan alimentar riguros şi al şedintelor de fitness. Ea se bazează pe un meniu care include terci de ovăz (fulgi de ovăz încălziţi câteva minute în lapte, la foc mic spre mediu, până când se umflă uşor), seminţe de in şi lapte de migdale.
EXEMPLU DE MENIU
Mic dejun: O porţie de terci de ovăz (se poate folosi lapte de migdale pentru a îndulci terciul) cu o linguriţă de seminţe de in. În alte zile se pot adăuga fructe proaspete în terci, pentru o altă savoare.
Prânz: Piept de pui sau ton şi salată, cu dressing din ulei de măsline şi oţet balsamic şi oricâte legume la grătar.
Cina: Carne de pui sau ton cu legume, dar sunt permise şi orezul brun, cartofii dulci ori friptura de carne roşie (tot cu dressing de ulei de măsline şi oţet balsamic).
Gustări: Fructe sau legume.
Eficienţă: Slăbeşti 5 kg pe lună.
Părerea specialistului: Dieta e bogată în nutrienţi, conţine carbohidraţi complecşi, furnizori de energie şi toate aceste alimente sunt consumate în cantităţi mici şi la intervale orare regulate. Dieta conţine multă carne de pui şi carne roşie, însă acestea pot fi înlocuite cu peşte sau cu albuş de ou.
159. Cu conopidă
Conopida este un aliment cu puţine calorii. Este recomandată în diete deoarece conţine foarte multe vitamine şi minerale extrem de benefice pentru organism. Dieta se ţine 7 zile şi poate fi reluată după alte 7 zile de pauză.
Mic dejun: O felie de pâine graham, 200 g de conopidă fiartă şi un iaurt mic, sărac în grăsimi.
Pânz: Supă de conopidă, o felie de pâine graham, un măr.
Cină: Conopidă cu peşte la cuptor, o felie de pâine graham.
Eficienţă: Slăbeşti 4 kg în 7 zile.
Părerea specialistului: Conopida e o legumă bogată în nutrienţi și face parte din familia cruciferelor. Conţine compuşi gusogeni (care pot induce mărirea tiroidei), dar şi substanţe formatoare de acid uric. Persoanele cu afecţiuni tiroidiene netratate şi cele care suferă de gută ar trebui să limiteze consumul de conopidă.
160. «Mănâncă la fiecare 3 ore»
Dieta se bazează pe ideea că pierzi mai rapid în greutate mâncând puţin şi des, în acest caz, la fiecare trei ore. Cele trei reguli de bază ale dietei sunt: mănâncă micul dejun timp de o oră şi apoi la fiecare trei ore după aceea, dar nu cu mai puţin de trei ore înainte de culcare. Dieta include trei mese principale şi două gustări la intervale regulate de trei ore. Dieta nu oferă un plan de zi cu zi, ci recomandă consumul a opt pahare de apă zilnic. Cofeina nu este limitată, dar va trebui să bei două pahare de apă pentru fiecare ceaşcă de cafea, ca să compensezi efectul de deshidratare al cafelei. Cheia dietei constă în planificarea meselor şi a gustărilor din timp şi trebuie să se respecte un echilibru rezonabil de carbohidraţi, proteine şi grăsimi în porţii mici.
Eficienţă: Slăbeşti două kilograme pe săptămână.
Părerea specialistului: Mâncatul după principiul puţin şi des este întotdeauna un mod de alimentaţie corect şi eficient din punct de vedere al rezultatelor pe cântar. Mâncatul la intervale regulate de timp favorizează nu numai procesul de slăbire în sine, ci şi păstrarea în formă a musculaturii, adică o slăbire frumoasă. Astfel, organismul
este stimulat să îşi folosească din depozitele energetice stocate sub formă de ţesut adipos.
161. Dieta franțuzoaicelor
Dieta franţuzoaicelor este un stil de viaţă, care are la bază câteva principii simple şi multă voinţă. Prima regulă este consumul zilnic de fibre (cereale integrale, pâine integrală şi legume), care reduc colesterolul, elimină grăsimile şi zaharurile în exces şi contribuie la detoxificare. Necesarul de vitamine trebuie acoperit printr-o alimentaţie echilibrată sau din pilule cu suplimente. De asemenea, trebuie să foloseşti foarte puţină sare şi eventual să o amesteci cu plante aromatice uscate, pentru ca mâncarea să fie gustoasă. Pe termen lung, acest regim asigură, în prima fază, scăderea ponderală şi apoi menţinerea rezultatelor.
În dieta franţuzoaicelor, alimentele de bază sunt peştele gras, uleiul de măsline şi cel de nucă, nucile, migdalele, avocado, brânzeturile, carnea slabă şi multe legume şi fructe.
Eficienţă: Slăbeşti 3 kg pe săptămână.
Părerea specialistului: Alimentele, chiar dacă sunt consumate în cantităţi mici, sunt bogate în nutrienţi şi în plante aromate care stimulează metabolismul, în apă şi în ceaiuri neîndulcite. Având în vedere cantităţile reduse de sare, dieta este alegerea ideală pentru un mod de viaţă sănătos.
162. Dieta Victoriei Beckham
După ce a născut al patrulea copil, în luna iulie, fosta Posh şi-a propus să revină rapid la măsura 0 (mai mic chiar decât XS). Astfel, a pus în aplicare dieta “cinci mâini”. Iată în ce constă aceasta: în fiecare zi se consumă doar cinci mâini de alimente. Victoria Beckham preferă să mănânce somon, caracatiţă cu chilli, sushi cu ton şi omletă, în timpul celor cinci mese zilnice. În această cură proteinele pot fi completate cu legume verzi şi cu multă apă. Ca snacksuri sunt permise doar fructele goji (provin dintr-un arbust care creşte în China, Tibet şi India) şi nucile.
Eficienţă: Slăbeşti cel puţin 2-3 kg pe săptămână.
Părerea specialistului: Este o dietă hiperproteică, săracă în carbohidraţi. Este bine ştiut faptul că toate alimentele bogate în glucide (orezul, cartoful, pastele sau dulciurile) au multe calorii, comparativ cu carnea şi ouăle. Este o dietă rapidă, la care rezultatele se văd imediat. După renunţarea la această dietă, perioada de menţinere este foarte scurtă şi există riscul creşterii ponderale rapide.
163. Dieta organică a lui Elle Macpherson
La 41 de ani, Elle Macpherson arată superb datorită dietei organice (din alimente 100% naturale) pe care o urmează.
EXEMPLE DE MENIURI
Mic dejun: Un shake detoxifiant cu seminţe de in şi müsli organic cu lapte sau soia; ou şi pâine prăjită, fără gluten.
Prânz: Supă făcută în casă, din legume; sendvişuri cu avocado (stropit cu zeamă de lămâie, piper, usturoi şi un pic de ulei de măsline); ton amestecat cu roşii, ceapă verde şi maioneză; un cartof copt; orez brun; legume la grătar.
Cină: Somon gătit în folie de aluminiu cu mărar proaspăt, vin alb şi broccoli sau spanac preparate la abur ori cu orez basmati, un cartof copt, fasole organică sau pâine prăjită fără gluten.
Gustări: Dovleac, seminţe de susan sau de floarea-soarelui, alune nesărate, smochine uscate, caise, struguri.
Eficienţă: Slăbeşti 3-4 kg pe lună.
Părerea specialistului: Alimentele ecologice sau organice sunt produse de origine animală sau vegetală care au fost obţinute fără utilizarea substanţelor chimice sintetice sau a componentelor modificate genetic, nu au fost expuse iradierii, iar în urma producerii lor mediul înconjurător nu a avut de suferit. Produsele organice conţin cu cel puțin 50% mai multe vitamine, minerale, enzime şi fitoelemente comparativ cu cele convenționale, iar consumul lor constant poate ajuta şi la scăderea ponderală.
164. Dieta IG
Este o dietă bazată pe randamentul indicelui glicemic, deci pe aşa-numiţii carbohidraţi buni. Cura funcţionează pe principiul: consumi doar alimente cu indice glicemic scăzut şi reuşeşti să menţii glicemia din sânge la un nivel scăzut şi constant, care nu permite variaţii importante ale secreţiei de insulină, unul din principalii factori de dezechilibru. Iată un plan de dietă pe 14 zile:
EXEMPLE DE MENIURI
Mic dejun: Fulgi de ovăz sau müsli; gem sau marmeladă fără zahăr cu pâine cu indice glicemic scăzut; ouă ochiuri rumenite în puţin unt; două bucăţele de brânză sau caşcaval şi un măr; salată din fructe cu dressing de lămâie sau iaurt.
Prânz: Salată verde cu ton, pui sau ouă fierte tari; se pot adăuga câteva cuburi de telemea sau mozzarella, roşii, măsline, felii de avocado, ulei de măsline şi suc de lămâie sau oţet; omletă cu ciuperci şi puţin unt; ouă ochiuri cu şuncă slabă, ardei şi roşii, aşezate pe o felie de pâine; pastă de macrou cu turte de ovăz (amestecaţi macrou din conservă sau macrou afumat cu o lingură de iaurt natural şi cu puţin piper negru şi întindeţi conţinutul pe pâine sau pe turte de ovăz).
Cina: Paste bine fierte; mere şi suc de mere, pere, linte, portocale şi suc de portocale; iaurt slab; fasole albă; fructe roşii, morcov crud.
Eficienţă: Slăbiţi 3-4 kilograme pe lună.
Părerea specialistului: Trebuie consumate alimente cu indice glicemic scăzut şi moderat, cum sunt: carnea slabă, fructele proaspete mai puţin dulci, legumele cu frunze verzi, cerealele integrale, nucile şi seminţele simple şi germinate. Toate acestea ne pot asigura sănătatea şi silueta pe care ni le dorim.
165. Hipocalorică
Urmează această dietă hipocalorică cel puţin două săptămâni, dacă nu ai probleme de sănătate. Pentru rezultate optime, încearcă să o combini cu tratamente corporale şi cu sport.
EXEMPLU DE MENIU
Mic dejun: Ora 8.00 – un ou tare, două felii şuncă de Praga, o roşie.
Gustare: Ora 10.00 – o portocală/un grepfrut.
Prânz: Ora 13.00 – un piept de pui la grătar şi o salată asortată.
Gustare: Ora 16.00 – 3 felii de ananas (proaspăt, nu din conservă).
Cina: Ora 18.00 – un iaurt mare dietetic.
Eficienţă: Slăbeşti până la 5 kg în două săptămâni.
Părerea specialistului: Această dietă fadă duce la pierdere ponderală, însă, printre efectele ei, se află unele forme severe de malnutriție şi perturbarea stării generale de sănătate. Din păcate, cam toate aceste regimuri de slăbit foarte populare limitează sau chiar exclud în totalitate aportul de carbohidraţi complecşi, care sunt cea mai importantă sursă de energie pentru organismul nostru.
166. «Le forking»
Numele acestei diete a fost inspirat de o… furculiţă. Planul alimentar nu conţine restricţii draconice ale caloriilor. Singura masă controlată e cina, când ai voie să mănânci doar cu furculiţa, fără cuţit, lingură sau degete. Astfel, nu vei putea consuma la cină nici un aliment care trebuie tăiat cu cuţitul şi despre care se spune că îngraşă (carne, cârnaţi, caşcaval, brânză etc.). Proteinele animale nu se consumă la cină, la fel şi pizza, hamburgerii, alunele şi pâinea. Mâncarea permisă constă în: paste, cereale, leguminoase, peşte şi legume. Nu ai voie să consumi în dieta “Le forking”: alune, caju, migdale, biscuiţi, cârnaţi, pizza, supă, ouă fierte, avocado, carne rece, hummus, pate, sendvişuri, burgeri, chipsuri, fripturi, pui la rotisor, ficat, fructe, iaurt, prăjituri, ciocolată, deserturi dulci, salată de fructe, îngheţată, clătite, pâine, sosuri, unt sau margarină, brânză, muştar şi ketchup.
Eficienţă: Slăbeşti circa 3-4 kilograme într-o lună.
Părerea specialistului: O cină săracă în calorii şi bogată în nutrienţi este o componentă importantă în dieta de slăbire. Dacă micul dejun şi prânzul sunt mesele care furnizează energia necesară, cina este consumată la o oră la care digestia încetează, iar nevoia de energie este scăzută.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!