Cuprins:
Fuego va deschide seria de concerte
Mai e puțin până pe 15 noiembrie, ziua în care Craiova va inaugura unul dintre cele mai frumoase Târguri de Crăciun din România! Până pe 5 ianuarie, oltenii, dar mai ales turiștii veniți din România și chiar de peste hotare vor fi martorii unui adevărat spectacol de lumini.
Fuego va deschide serile de poveste de la Craiova cu un concert de zile mari, iar telefoanele mobile vor păstra sute de imagini care vor ajunge instant pe rețelele de socializare. Anul acesta Târgul de Crăciun Craiova 2024 are ca temă principală povestea „Frumoasa și Bestia”.
„Dar, în același timp, fiecare piațetă va avea un alt concept, cum ar fi «Războiul Stelelor» sau «Satul lui Moș Crăciun», astfel că și butaforia și decorațiunile luminoase vor fi realizate în tema respectivă”, anunță organizatorii.
De la cârnați și caltaboși la cozonac, turtă dulce și dulcețiuri
Târgul de Crăciun Craiova 2024 se va desfășura în mai multe locații din oraș: Piața Mihai Viteazu, Piața Frații Buzești, Teatrul Național, Casa Băniei sau Doljana.
„Moș Crăciun va veni în Piața Buzești, unde va fi o explozie de lumină caldă și ornamente cum nu s-au mai văzut vreodată în România, iar în Piața Shakespeare te așteaptă cea mai mare roată din România”, mai spun cei care se ocupă de evenimentul special.
La Târgul de Crăciun Craiova există trei tipuri de căsuțe pentru produse alimentare, nealimentare și ateliere de creație. Iar cei care vor veni în Bănie până pe 5 ianuarie vor putea gusta din preparate tradiționale românești.
Cârnați, caltaboși, șuncă, jumări, costițe afumate, șorici sau zacuscă, dar și cozonac, fursecuri, prăjituri, turtă dulce, kurtos, dulcețuri, poale-n brâu sau tot felul de plăcinte.
Cea mai mare chirie pentru o căsuță: 28.600 lei pentru 52 de zile
Nu lipsesc standurile speciale pentru cei cu vârsta de peste 18 ani care pot cumpăra vinuri, țuică ori palincă. Iar tot aici doritorii vor putea cumpăra decorațiuni, globuri și ornamente de Crăciun.
Dar și bijuterii din porțelan, căni, farfurii pictate manual, coronițe, ghirlande, globuri, obiecte specifice Crăciunului, sculptate manual. Plus linguri, vase de ceramică, farfuriuțe, ulcioare, cănuțe toate din zona Olteniei.
Organizatorii evenimentului de la Craiova au anunțat și taxele pe care cei cu căsuțe le plătesc.
Cea mai ieftină căsuță costă pentru cele 52 de zile de târg 4.420 de lei și este pentru zona de produse nealimentare. Cea mai scumpă ajunge la 28.600 lei pe toată durata târgului și este destinată pentru zona de alimentație.
Ce vor găsi cei care vor merge în Târgul de Crăciun Craiova 2024
Târgul este deschis de luni până joi de la ora 13.00 la 21.00, iar de vineri până duminică de la ora 10.00 la 22.00. Pe toată durata evenimentelor din Craiova vor exista spectacole de muzică și dans, concert de colinde, plus alte momente speciale.
- jucării specifice sărbătorilor de iarnă și Crăciunului
- tricotaje de iarnă, lucrate hand-made, cu motive specifice Crăciunului (mănuși, flanele, căciuli, fulare, veste)
- produse tradiționale artizanat (ii, costume tradiționale pentru copii și adulți)
- produse hand-made cu motive specifice Crăciunului (icoane, globuri, linguri lemn pictate, gentuțe, tablouri, bijuterii hand-made)
- obiecte decorative din ceramică unicat, pictate și lucrate manual
- bijuterii și alte accesorii
- ceramică, artizanat (linguri, vase de ceramică, farfuriuțe, ulcioare, cănuțe)
- tablouri realizate de artiști plastici
- produse naturale de îngrijire personală
- specialități tradiționale din carne și produse afumate (de genul cârnați, caltaboși, șuncă, jumări, costițe afumate, șorici, zacuscă, murături)
- produse tradiționale din lapte gen brânză, brânză de burduf, cașcaval
- produse și preparate ambalate, realizate după rețete tradiționale românești și internaționale de genul dulciuri de casă gen cozonac, fursecuri, prăjituri, turtă dulce, kurtos, dulcețuri, poale-n brâu, plăcinte, baclavale
- băuturi calde de sezon gen vin fiert, ceaiuri, stroh, ciocolată caldă, cafea, siropuri și sucuri naturale
- băuturi tradiționale ambalate: vinuri, țuică, palincă
- deserturi calde: gogoși, clătite, pop-corn, porumb fiert
- produse apicole, produse din lavandă
Cum a fost în 2023 la Târgul de Crăciun Craiova
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 17