Cuprins:
Târgul de Crăciun de la Sibiu își deschide oficial porțile pe 15 noiembrie de la ora 19.00. „O ediție cu o formulă nouă și captivantă, extinzând experiențele în mai multe locuri din oraș”, spun organizatorii evenimentului care va ține până pe 5 ianuarie.
Kilometrul zero al distracției va avea loc în Piața Mare. Zeci de mii de lumini vor îmbrăca centrul orașului, alături de o roată panoramică de 22 de metri și un patinoar natural pe care pot patina 300 de persoane simultan. Dar și zeci de căsuțe cu tot felul de preparate tradiționale și de sezon. Tot aici, cei mici vor avea șansa să viziteze Atelierul lui Moș Crăciun.
Proiecții speciale pe fațadele clădirilor la Târgul de Crăciun Sibiu 2024
Din Piața Mare se ajunge rapid în Piața Mică, loc care începând de pe 15 noiembrie și până în ianuarie va găzdui „Santas Land”. Organizatorii anunță că vorbim de „un loc dedicat copiilor, cu carusel, trenuleț și sania virtuală a lui Moș Crăciun”.
Mai mult, „proiecțiile spectaculoase de pe fațadele clădirilor din Piața Mică întind magia Sărbătorilor pe mii de metri pătrați, vor adăuga un plus de strălucire”. Iar în Piața Huet, „vizitatorii vor putea savura o plimbare sub o instalație impresionantă cu copaci iluminați”.
Produse tradiționale românești, dar și din Ungaria și Italia
Anul acesta, târgul va aduce 120 de expozanți din 36 de județe ale României, dar și artizani internaționali din Israel, Ungaria și Italia. „Produsele oferite, de la decorațiuni artizanale și cadouri unice, până la delicii culinare și băuturi calde, vor fi cu siguranță pe gustul fiecărui vizitator”, mai anunță cei care organizează Târgul de Crăciun Sibiu 2024.
Ediția din acest an este intitulată „Christmas Unboxed”, iar programul de la Târgul de Crăciun Sibiu 2024 este de luni până vineri de la ora 10.00 la 22.00, iar sâmbăta și duminica de la 10.00 până la 22.00, intrarea fiind gratuită. Doar în zilele de 24 decembrie și 31 decembrie, programul va fi mai scurt, până la ora 16.00.
Atelierul lui Moș Crăciun, locul dedicat celor mici
Conform datelor oferite de organizatorii Târgului de Crăciun în fiecare an, peste 4.000 de copii vizitează Atelierul lui Moș Crăciun. Pentru ediția de anul acesta „ne-am propus stimularea unor aptitudini şi a unor deprinderi creative, oferindu-le copiilor oportunitatea de a lucra în echipă, într-un ambient festiv, sub îndrumarea unor specialişti”.
Atelierele se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 9 ani. Participanții vor păstra mica lor operă de artă și vor primi diplome de calificare, precum și câte o fotografie de grup. Costul participării la ateliere este de 40 de lei per participant.
Pentru școli, grădinițe și grupuri organizate, participarea la ateliere se face de luni până vineri, cu începere între orele 8.00 și 17.00 și durează 40 minute. Vizita de face doar în baza unei programări efectuate online, folosind formularul special, în limita locurilor disponibile.
Roata panoramică e nelipsită din 2019
Și în acest an Roata panoramică va fi o atracție în Piața Mare din Sibiu. „Pe toată perioada Târgului de Crăciun veți avea ocazia să vedeți Piața Mare și Târgul de Crăciun de la înălțime, dintr-o perspectivă deosebită”, spun organizatorii evenimentului „Christmas Unboxed”.
Roata Panoramică are o înălțime de 22 de metri, fiind construită special în anul 2019 pentru a fi prezentă la Târgul de Crăciun din Sibiu.
Nici anul acesta nu lipsește patinoarul din centrul Sibiului. Are o suprafaţă de 600 de metri pătraţi și o capacitate de 300 de persoane. Patinoarul amplasat în Piața Mare din Sibiu, în cadrul Târgului de Crăciun vă așteaptă în fiecare zi între orele 10.00 și 22.00.
Cum a fost în 2023 la Târgul de Crăciun Sibiu
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 20Cele mai așteptate târguri de Crăciun în 2024
- Manchester, Marea Britanie: 8 noiembrie – 22 decembrie
- Viena, Austria: 13 noiembrie – 23 decembrie
- Budapesta, Ungaria: 15 noiembrie – 1 ianuarie
- Craiova, România: 15 noiembrie – 5 ianuarie
- Amsterdam, Olanda: 15 noiembrie – 5 ianuarie
- Edinburgh, Scoția: 15 noiembrie – 5 ianuarie
- Copenhaga, Danemarca: 17 noiembrie – 1 ianuarie
- Köln, Germania: 18 noiembrie – 23 decembrie
- Londra, Marea Britanie: 21 noiembrie – 5 ianuarie
- Tallinn, Estonia: 22 noiembrie – 7 ianuarie
- Bruges, Belgia: 22 noiembrie – 5 ianuarie
- Gdansk, Polonia: 22 noiembrie – 23 decembrie
- Zürich, Elveția: 23 noiembrie – 24 decembrie
- Berlin, Germania: 25 noiembrie – 31 decembrie
- Strasbourg, Franța: 27 noiembrie – 30 decembrie
- München, Germania: 27 noiembrie – 24 decembrie
- Dresda, Germania: 27 noiembrie – 24 decembrie
- București, România: 29 noiembrie – 26 decembrie
- Bruxelles, Belgia: 29 noiembrie – 5 ianuarie
- Cracovia, Polonia: 29 noiembrie – 26 decembrie
- Stockholm, Suedia: 30 noiembrie – 23 decembrie
- Praga, Cehia: 30 noiembrie – 6 ianuarie
- Zagreb, Croația: 30 noiembrie – 7 ianuarie
- Helsinki, Finlanda: 1 decembrie – 22 decembrie
- Riga, Letonia: 1 decembrie – 6 ianuarie
Antonel80 • 11.11.2024, 10:47
Chinezării la greu și preturi exagerate la orice nimic ,comercianții trebuind sa își scoată pirleala la chiriile astronomice .Ce găsești în alta parte cu 5 lei ,iei din târgurile de Crăciun cu 50 .Se perpetuează niște obiceiuri frumoase odată, comerciale acum .Pt feisbuciști E mana cereasca sa se pozeze în cel mai cel.