• Ingrediente: 300 g brânză, 300 g aluat pentru tartă, 4 ouă, 250 ml lapte, 250 ml smântână, nucşoară – o bucată pentru ras, sare, piper, o lingură unt şi o lingură făină.
  • Preparare: se separă albuşurile de gălbenuşuri de la două ouă. Într-un vas se amestecă gălbenuşurile cu cele două ouă întregi, cu lapte, cu smântână, sare, piper şi nucşoară proaspăt rasă. Se bat albuşurile spumă şi se încorporează în amestecul anterior. Se rade brânza. Foaia pentru tartă se aşază în tava de copt, unsă cu unt şi pudrată cu făină. Foaia se înţeapă cu o furculiţă şi se aşază brânza rasă, apoi se toarnă amestecul de lactate şi ouă. Se lasă la cuptor 30 de minute, până se rumeneşte.

Ioana Gheorghe, din Bucureşti, a câştigat premiul din această săptămână

 
 

Urmărește-ne pe Google News