- Ingrediente: 500 g caise, 6 ouă, 6 linguri de zahăr şi 6 de făină, 4 linguri de ulei, 80 g margarină, un zahăr vanilat, un praf de copt, sare.
- Mod de preparare: caisele se spală, se lasă să se usuce, apoi se desfac în două. Se tapetează tava cu hârtie de copt, care se unge cu margarină, apoi se presară cu zahăr. Se aşază caisele, iar peste ele se presară alt strat de zahăr. Albuşurile, în care s-a turnat praful de copt, se mixează până când se fac spumă, apoi se adaugă zahărul şi se amestecă în continuare, până când compoziţia capătă consistenţa unei bezele. Se adaugă şi gălbenuşurile frecate anterior cu ulei, zahărul vanilat şi făina amestecată bine cu praful de copt. Se mixează bine. Această compoziţie se toarnă în tavă, peste caise. Se coace până când tarta este rumenită.