Ingrediente:
- umplutură: 400 g fasole mung.
- aluat: 270 g făină, 60 g unt, 100 ml apă, 1/4 linguriţă sare. În plus: un ou şi 100 ml lapte.
Mod de preparare: fasolea mung se pune în apă rece pentru 10-12 ore. Se frământă un aluat moale din ingredientele de mai sus. Aluatul se dă la rece 30 de minute. Fasolea se fierbe în apă clocotită cu sare o oră, se scurge şi se mixează cu untul şi cu sarea. Din aluat se fac două foi, se pune prima într-o tavă rotundă, se adaugă umplutura şi apoi cea de-a doua foaie. Se unesc marginile cu un gălbenuş amestecat cu puţin lapte. Se coace la 200 grade C, cam 30 de minute, până se rumeneşte. Se serveşte cu iaurt.
Costica2023 • 25.12.2023, 13:16
această tartă poate fi o opțiune excelentă pentru cei care urmăresc un stil de viață sănătos, dar doresc totuși să se răsfețe cu un desert delicios și inedit
Costica2023 • 25.12.2023, 13:15
fasolea mung, o leguminoasă bogată în nutrienți și proteine, este folosită în această rețetă pentru a crea un desert delicios și sănătos
Costica2023 • 25.12.2023, 13:14
Tarta cu fasole mung este o opțiune interesantă și sănătoasă în lumea deserturilo