Unul dintre cele mai aromate și fresh preparate, tarta cu vișine este desertul verii. Iată cum faci și tu acasă cea mai bună tartă cu vișine.

Rețete pentru tartă cu vișine

Tartă cu vișine

Ingrediente pentru aluat

  • 300 g făină;
  • 150 g zahăr;
  • 150 g unt;
  • două gălbenușuri de ou;
  • Esență de vanilie, un praf de sare.

Ingrediente pentru umplutură

  • 1 kg vișine;
  • 200 g zahăr;
  • 30 g amidon de porumb;
  • Un plic zahăr vanilat.

Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea aluatului. Se amestecă untul cu zahărul, făina și sarea până când vei obține o compoziție granulată. Se pune apoi un gălbenuș de ou și dacă aluatul este prea tare, se mai poate adăuga puțină apă. Se pune și esența de vanilie și se amestecă aluatul.

Se strânge aluatul într-o bilă, se pune într-o folie alimentară și se lasă la frigider pentru 30 de minute.

Pentru umplutură, se amestecă vișinele cu zahărul și amidonul.

Se ia aluatul din frigider, se întinde pe blat într-o foaie subțire și se decupează într-o formă de tartă. Surplusul de aluat se păstrează.

Se pune acum umplutura de vișine peste aluat, iar din restul de aluat se taie câteva fâșii subțiri și se acoperă suprafața tartei.

Se bate gălbenușul rămas cu puțină apă rece și se unge aluatul de deasupra tartei. Se dă apoi la cuptor, la 180 de grade C, pentru 35 de minute sau până când se rumenește și alatul este bine făcut.

Tartă cu vișine și iaurt

Ingrediente

  • 200 g zahăr;
  • 200 g iaurt;
  • 200 g făină;
  • 50 ml ulei;
  • 800 g vișine;
  • 5 ouă;
  • Sucul de la o lămâie.

Mod de preparare

Vei separa albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă asemenea bezelei, iar gălbenușurile se amestecă cu zahărul, iaurtul, făina și zeama de lămâie. Ulterior, spuma de albușuri se adaugă treptat cu o lingură peste gălbenușuri.

Într-o tavă rotundă de tartă se pune hârtie de copt, apoi se adaugă compoziția de tartă și fructele apăsând ușor.

Tarta cu vișine se dă în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade și se coace timp de 30 de minute sau până când se rumenește.

Se lasă să se răcească, după care se poate presăra zahăr pudră deasupra.

Tartă cu vișine și mascarpone

Ingrediente pentru aluat

  • 300 g făină;
  • 150 g unt;
  • 100 g zahăr;
  • două ouă.

Ingrediente pentru umplutură

  • 500 g mascarpone;
  • 500 g vișine;
  • 3 gălbenușuri;
  • Esență de vanilie, un praf de sare.

Mod de preparare

Poți pregăti aluatul pentru început. Se amestecă făina cu untul, apoi se adaugă și zahărul și se continuă frământarea până când vei obține un aluat omogen. Se pune într-o folie alimentară și se lasă la frigider pentru două ore.

Într-un bol se amestecă gălbenușurile cu zahărul și se pune vasul deasupra unei oale cu apă, pentru a obține un bain marie pentru crema de gălbenușuri. Amesteci continuu până când gălbenușurile își schimbă culoarea și se leagă compoziția.

Se pune mascarpone într-un bol și se freacă până devine cremos. Se pune peste mascarpone crema de gălbenușuri, esența de vanilie și se amestecă ușor.

Aluatul se întinde pe blat și se pune într-un strat uniform în tava de tartă în care ai pus foaie de copt. Se decupează marginile și se dă tava cu aluat la cuptor, la 180 de grade, pentru 25-30 de minute.

Când scoți tava cu aluatul de tartă, adaugi peste crema de mascarpone, deasupra pui vișinele scurse de suc și pudrezi cu zahăr. Tarta cu mascarpone se ține la frigider până în momentul servirii, apoi se feliază.

Tartă cu vișine congelate

Ingrediente pentru aluat

  • 350 g făină;
  • 220 g unt;
  • 4 linguri apă rece;
  • O lingură de zahăr și un praf de sare.

Ingrediente pentru umplutură

  • 450 g vișine;
  • 100 g zahăr;
  • două linguri de amidon.
  • Un gălbenuș pentru copt.

Mod de preparare

Pentru pregătirea aluatului, pune într-un vas untul topit, apa, zahărul, făina și un praf de sare și amestecă totul. Strânge aluatul într-o formă de bilă și lasă-l la rece pentru 90 de minute.

Între timp, scoate sâmburii vișinelor, lasă-le 10 minute la scurs, după care adaugă zahărul și amidonul, și pune-le într-un vas, la foc mic, pentru 5 minute.

Aluatul obținut se împarte în două părți inegale. O parte mai mare, care se întinde în tava presărată în prealabil cu făină, iar peste se adaugă umplutura cu vișine, și restul aluatului, care se întinde și se taie în benzi late.

Fiecare bandă de aproximativ 2-3 cm se așază deasupra. Se unge totul cu un gălbenuș și se pune la cuptor pentru 45 de minute, la 170 de grade.

Tartă de post cu umplutură de vișine

Ingrediente

  • 800 g vișine;
  • 400 g făină;
  • 400 ml apă minerală;
  • 150 g zahăr;
  • 80 ml ulei;
  • 20 ml zeamă de lămâie;
  • O linguriță bicarbonat, o linguriță praf de copt.

Mod de preparare

Stinge zeama de lămâie cu bicarbonatul. Pune într-un bol făina, praful de copt, zahărul și amestecă. Adaugă peste bicarbonatul, uleiul și apa minerală și omogenizează compoziția.

Pune compoziția obținută într-o tavă rotundă de tartă, adaugă vișinele scurse deasupra și dă totul la cuptor pentru 30-40 de minute, la 190 de grade, sau până când tarta s-a rumenit.

Poți pudra zahăr deasupra după ce tarta s-a răcit.

Citește și: Prăjitură turnată cu mere

Sursă foto: 123rf.com

Urmărește-ne pe Google News