Ingrediente pentru cremă: un litru de lapte, patru ouă, 300 g zahăr, 500 g ciocolată, patru linguri de cacao, şase linguri de făină, şase linguri de margarină, zahăr pudră pentru decor.
|
|
Se pun toate ingredientele într-un castron, împreună cu praful de copt stins cu lămâie, şi se amestecă foarte bine, până ce aluatul format nu se mai lipeşte de mâini. Se întinde o foaie, din care se decupează cerculeţe cu un castronel. | Ciocolata se topeşte în bain marie, apoi se pune peste celelalte ingrediente, după ce acestea au fost omogenizate la foc încet, şi se amestecă foarte bine. |
| |
Resturile rămase de la cerculeţe se frământă din nou şi se mai întinde o foaie. Se decupează din ea, cu vârful unui aparat de şpriţat, steluţe | Cerculeţele tăiate cu castronul se presează bine cu mâna, ca să nu crească, se aşază într-o tavă, pe hârtie de copt, apoi se acoperă cu un strat consistent de cremă de ciocolată şi se ornează cu steluţe din aluat. |
| |
Tava se introduce în cuptorul bine încins, cam 15 minute, până când steluţele devin arămii, apoi se scot pe un platou şi, după ce se răcesc, se pudrează cu zahăr. |
Foto: Laura Grigore