Ingrediente pentru cremă: un litru de lapte, patru ouă, 300 g zahăr, 500 g ciocolată, patru linguri de cacao, şase linguri de făină, şase linguri de margarină, zahăr pudră pentru decor.

Se pun toate ingredientele într-un castron, împreună cu praful de copt stins cu lămâie, şi se amestecă foarte bine, până ce aluatul format nu se mai lipeşte de mâini. Se întinde o foaie, din care se decupează cerculeţe cu un castronel. Ciocolata se topeşte în bain marie, apoi se pune peste celelalte ingrediente, după ce acestea au fost omogenizate la foc încet, şi se amestecă foarte bine.

Resturile rămase de la cerculeţe se frământă din nou şi se mai întinde o foaie. Se decupează din ea, cu vârful unui aparat de şpriţat, steluţe Cerculeţele tăiate cu castronul se presează bine cu mâna, ca să nu crească, se aşază într-o tavă, pe hârtie de copt, apoi se acoperă cu un strat consistent de cremă de ciocolată şi se ornează cu steluţe din aluat.

Tava se introduce în cuptorul bine încins, cam 15 minute, până când steluţele devin arămii, apoi se scot pe un platou şi, după ce se răcesc, se pudrează cu zahăr.

Foto: Laura Grigore

 
 

Urmărește-ne pe Google News