„Este în joc sănătatea fiecărui client. De aceea trebuie tratat cu seriozitate aspectul medical al operației”, spune Răzvan Popescu, faimos artist tattoo (www.bioarttattoo.ro), singurul român finalist la convenţia europeană tattoo art, desfăşurată la Viena. Tot el sfătuiește pe toți cei care care doresc să-și „decoreze” epiderma să aibă grijă maximă.
 
E important ca un doritor de tatuaj să se informeze de atenția și gradul de igienă care îl conferă un salon de profil și să cunoască tot ce ține despre operația respectivă. Normele de igienă și protecție nu se impun doar pentru confortul și protecția sa ci și pentru siguranța celui ce execută tatuajul
 
Orice salon trebuie să fie avizat de Ministerul Sănătăţii și trebuie verificate condițiile oferite de cabinet (incintă, echipament de protecție a celui ce execută operația, ustensile sterile, ace sigilate, mijloace de colectare a deșeurilor medicale, tuburi desfăcute în faţa clientului etc.). Este important să se lucreze pe suprafețe protejate de câmpuri sterile.
 
Recomandări:

 
-După executarea operației, clientul trebuie să vină la control ori de câte ori se cere pentru a se trata împotriva eventualelor culturi bactericide.
-Pe o perioadă de cel puțin șase luni, tatuajul nu trebuie expus la soare puternic, iar în prima lună la apă menajeră.
-Pigmetarea pielii este interzisă persoanelor sub 16 ani, iar cei peste vor semna obligatoriu un acord.
 
Cele mai populare întrebari adresate ce celui ce executa tatuajul sunt:
 
Doare?
„Porţiunile de piele sensibile la tatuat sunt: dosul palmei, laba piciorului, pieptul, ceafa şi sub subsuoara”
Se şterge după câţiva ani?
Orice tatuaj repezintă o stare de spirit a unei anumite perioade a vieții. E bine ca persoana ce-l dorește să se gândească bine înainte să-l facă deoarece îl va purta tot restul vieții. Eventualele operații de înlăturare a tatuajului pot lăsa cicatrici.
 

 
 

Urmărește-ne pe Google News