O data cu sosirea anotimpului rece, pielea are tendinta sa devina mai uscata, uneori chiar iritata si sa se descuameze. Cauza: frigul provoaca o vasoconstrictie a vaselor de sange, iar aceasta duce la o hranire deficitara a pielii. De aceea, iarna e nevoie sa inlocuim produsele folosite pentru hidratare si hranire. Un “indrumar” in acest sens am obtinut de la Luciana Stanciu, estetician la “Cella Center” (www.cella.ro), care ne-a dat o multime de sfaturi pentru intretinerea tenului.

Curatare

In afara inlocuirii produselor, rutina de curatare a tenului ramane neschimbata iarna. Folositi produse demachiante specifice tenului, urmate de aplicarea unei lotiuni tonice fara alcool. Rolul  ei e de a indeparta excesul de demachiant si de a reface Ph-ul pielii.

Gomaj

E indicat tuturor tipurilor de piele pentru a obtine o hidratare si hranire optime ale pielii. Se pot folosi produsele cu microgranule sau produsele ce contin acizi de fructe sau enzime. Folosite saptamanal, produsele de gomaj dau o luminozitate deosebita pielii si imbunatatesc nivelul de hidratare.

Hidratare

Iarna e propice tratamentelor cu acizi de fructe, in scopul regenerarii tenului sau estomparii petelor mai inchise la culoare. Tratamentele sunt ideale pentru tenurile obosite sau usor ridate. In special tenurile uscate sau mature au nevoie de creme mai grase iarna. Cremele care contin vitaminele A, C si E sunt excelente. Ele previn deshidratarea si protejeaza pielea de actiunea factorilor externi de mediu.

Masti nutritive

Trebuie alese in functie de tipul de ten. In anotimpul rece, pentru un ten uscat se recomanda masti cremoase, care contin uleiuri naturale, ceramide si alte ingrediente cu rol de hranire. Sa nu uitam de gat si decolteu. Va recomandam o masca nutritiva care poate fi pregatita cu usurinta acasa: se amesteca o lingurita de miere cu un galbenus de ou. Se aplica pe fata si decolteu, se lasa 20 de minute si se clateste.

Ingrijirea buzelor

Pentru buze catifelate poate fi efectuat un gomaj cu o felie de lamaie sau portocala, urmat de aplicarea unei creme grase. Cand afara e soare, trebuie evitate machiajul puternic si pudra compacta, care usuca ingrozitor pielea. Ori de cate ori iesim din casa, ar fi bine sa folosim un ruj protector (ori un balsam sau o crema), peste care se aplica rujul obisnuit.

Ochelari de soare

Orice iesire in aer liber intr-o zi de iarna cu lumina puternica prezinta riscul aparitiei glaucomului, care duce, treptat, la orbire. Cel mai simplu mijloc de prevenire sunt ochelarii de soare. Ideali sunt cei mari si alungiti, cu rame late, care sunt, de altfel, la moda. Cel mai bine se vede prin lentilele galbene, verzi sau maro. Trebuie evitate cele rosii si albastre.

Protectie UV

Gaurile din stratul de ozon sporesc puterea de iradiere solara, iar zapada reflecta razele soarelui ca o oglinda. Daca urmeaza sa ne petrecem un weekend la munte, trebuie sa punem in bagaj creme cu factor ridicat de protectie UV, intre 20 si 30. Cremele se aplica cu o jumatate de ora inainte de a iesi, iar aplicarea se repeta la 2-3 ore.

 
 

Urmărește-ne pe Google News