Pasul spre modernitate
Hirudoterapia, deşi este o practică terapeutică de mii de ani, a fost redescoperită abia în secolul XX. Un rol important în readucerea terapiei cu lipitori pe „scena medicală” îi revine medicului rus A. Kraşeniuc din St. Petersburg, care a pus bazele teoriei moderne a acestei metode de tratament. Astfel, multă vreme, lipitorile au fost o sursă naturală importantă în obţinerea produselor farmaceutice de tip anticoagulant şi vasodilatator, utilizate în special în tratamentul afecţiunilor cardiace. Şcoala medicală de chirurgie plastică franceză are o experienţă veche în utilizarea lipitorilor, în cazurile în care a fost nevoie de reataşarea unui membru sau chiar în vindecarea mai rapidă a cicatricelor postoperatorii.
Saliva lipitorilor, „serul” vindecător
„Saliva de lipitoare este «medicamenul miraculos» al acestei vieţuitoare mici care parazitează mamiferele cu sânge cald. Aceasta conţine peste 100 de principii bioactive, dintre care cele mai importante sunt hirudina (cu efect anticoagulant), anestezina, antibioticele şi hialuronidaza”, ne spune
dr. Beatrice Lucache, specialist în terapie alternativă.
Nu ai de ce să te temi
Lasă spaima deoparte şi încearcă şi tu această metodă de tratament. Deşi pare înfricoşător, disconfortul resimţit în timpul şedinţei de tratament este minim. Iată cam despre ce e vorba: după o examinare prealabilă, terapeutul stabileşte numărul lipitorilor şi punctele în care urmează să fie aplicate acestea. Plasarea lipitorii nu este dureroasă, vei resimţi cel mult senzaţia unei înţepături de ţânţar. Astfel, pe toată perioada de timp cât aceasta va sta ataşată, datorită substanţei anestezice pe care lipitoarea o emite în timp ce acţionează, amorţind zona respectivă, nu vei avea niciun fel de disconfort. Mai mult, înţepătura microscopică rămasă pe piele se vindecă extrem de repede.
De asemenea, reacţii adverse deosebite nu au fost observate, cu excepţia posibilităţii apariţiei unei reacţii alergice, de cele mai multe ori trecătoare. Procedeul este inofensiv şi extrem de benefic pentru organism.
„Seringi” de unică folosinţă
„În scop terapeutic se folosesc lipitori crescute în condiţii artificiale, aduse din băncile de lipitori din Moscova, iar aplicarea lor se face printr-o tehnică combinată, cu utilizarea punctelor de acupunctură şi a punctelor dezechilibrate energetic, tehnică ce presupune cel puţin zece zile de tratament sub observaţie medicală”, menţionează dr. Beatrice Lucache. Aşadar, lipitorile folosite în medicină sunt crescute în medii sterile, de aceea, folosirea lor este întotdeauna sigură. În plus, fii fără grijă, după folosire, lipitorile sunt ucise pentru a exclude posibilitatea contaminării sau infectării.
Material preluat din revista Libertatea pentru Femei
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!