Testul a fost conceput de experţi pentru a le oferi şansa celor în suferinţă de a fi externaţi şi a merge acasă pentru a-şi putea lua rămas bun de la cei dragi. De asemenea, specialiştii spun că grila folosită în acest caz va ajuta şi la evitarea costurilor suplimentare, în cazul bolnavilor pentru care medicaţia nu face altceva decât să prelungească suferinţa.
Testul ia în calcul 29 de indicatori precum vârsta, gravitatea afecţiunii, internările de urgenţă anterioare, ritmul cardiac şi rezultă un procentaj care arată şansele ca respectiva persoană să înceteze din viaţă în următoarea lună.
Cercetătorii spun că ţelul acestui test este startul unei discuţii sincere cu privire la îngrijirea muribunzilor dar şi minimalizarea riscului invaziv al tratamentului ineficace.
„Există intervenţii medicale care nu influenţează în niciun fel starea pacientului. Nu-i îmbunătăţesc în vreun fel calitatea vieţii, pot afecta modul în care cei dragi îşi pot lua adio de la bolnav şi pot cauza frustrare pentru cadrele medicale”, argumentează dr. Magnolia Cardona-Morrel, cercetător la Universitatea din New South  Wales.
Grila luată în calcul se află încă în stadiu de testare iar cercetătorii speră ca ea să fie într-un final acceptată pentru a fi folosită la internările în spital.

 
 

Urmărește-ne pe Google News