”Va ajunge în România un test din salivă care va determina predispoziţia organismului pentru anumite boli grave, precum cancerul, scleroza în plăgi şi altele”, a explicat medicul, cu ocazia Zilei Internaţionale a Nutriţiei. Potrivit Lygiei Alexandrescu, stilul de viaţă şi alimentaţia sunt foarte importante pentru sănătate, idealul fiind ca alimentaţia zilnică să cuprindă cinci mese, dintre care trei principale şi două de fructe. „Fructele dulci vor fi consumate mai întâi, apoi cele acre. De asemenea, este nevoie de un somn bun şi de evitarea stresului şi a oboselii, acestea din urmă scăzând imunitatea organismului”, a adăugat medicul citat de Mediafax.
La fel de importantă este, în opinia specialiştilor, prepararea hranei, iar asta pentru că oricât de bune ar fi alimentele, dacă nu sunt bine gătite, pierd toate proprietăţile nutriţionale şi nu în ultimul rând cumpărătorul trebuie să se uite cu mare atenţie la etichetele alimentelor.
 

 
 

Urmărește-ne pe Google News