”Imediat după terminarea extracţiei medicul dentist ne va pune câteva comprese sterile care vor trebui ţinute strâns circa 2 ore în scopul realizării hemostazei. După acest interval de timp, trebuie să le îndepărtaţi. În ziua extracţiei alimentaţia trebuie să fie mai moale, de preferinţă la temperatura camerei, nu fierbinte sau rece, ne-a spus mediul stomatolog Andrei Tîrpea.
Pentru combaterea durerii postextracţie, medicul vă va prescrie medicamentaţie antialgică , fiind indicat să luaţi prima oară o dată cu terminarea efectului anesteziei. Este total contraindicat să umblaţi cu mâna sau să sugeţi din locul extracţiei precum şi să clătiţi energic gura. Chiar dacă după îndepărtarea compreselor mai observaţi cantităţi mici de sânge în salivă, nu vă alarmaţi.
Este normal deoarece cheagul de sânge se formează mai greu în gură unde este mai umed decât, să spunem, pe piele. În alveola rămasă în urma îndepărtării dintelui se va forma un cheag de sânge pe care prin clatire îl puteţi mobiliza apărând astfel hemoragie postextracţională.Este bine ca în ziua în care se face extracţia să nu consumaţi produse lactate.
Periajul dentar se poate face evitând zona intervenţiei urmând ca de a doua zi să se reia periajul normal, pentru zona afectată puteţi folosi o periuţă extra moale postchirurgicală. În cazul în care după extracţie s-a practicat sutura nu aveţi voie să trageţi de fire, acestea urmând să fie îndepărtate la 7-10 zile.
În cazul apariţiei unei simptomatologii dureroase acute sau a unei hemoragii postextracţionale abundente trebuie să luaţi legatura cu medicul dentist.