Gem de piersici

Ingrediente: două kg de piersici, un kg de zahăr
Preparare: Se curăţă fructele de coajă, se rup în jumătăţi, se taie felii şi se scot sâmburii. Se aşază într-o cratiţă, se adaugă zahărul şi se lasă acoperite, la rece, până a doua zi. Se pune vasul la foc mare, pe o tablă, amestecând uşor să nu se prindă. După ce începe să clocotească, se mai lasă 30 de minute. Gemul este gata dacă, scos cu o lingură pe o farfurie, nu se împrăştie.

Îngheţată de piersici

Ingrediente: 500 – 600 g de piersici zemoase, 4 linguriţe cu făină, o jumătate de litru de lapte, 150 g de zahăr tos, esenţă de lămâie, vanilie.
Preparare: Se pun la fiert laptele, împreună cu zahărul şi făina şi se amestecă bine, până devine cremos. Se dă la rece. Piersicile se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se pasează cu mixerul. După ce crema s-a răcit, se încorporează fructele pasate, vanilia şi esenţa de lămâie. Apoi compoziţia se toarnă în cupe care se ţin la congelator. Se decorează cu o frunzuliţă de mentă.

Budincă de vanilie cu piersici

Ingrediente: două plicuri de budincă de vanilie, şase linguri cu zahăr, un litru de lapte, şase piersici din compot, un praf de scorţişoară.
Preparare: Se prepară budinca conform instrucţiunilor de pe plic. Apoi se toarnă într-o formă specială. După ce se răceşte, se pune timp de trei ore la frigider. Se scoate de la rece şi se răstoarnă pe un platou. Se ornează cu un strop de scorţişoară şi cu piersici din compot tăiate feliuţe.

Prăjitură cu piersici

Ingrediente: şase ouă, 200 g de zahăr, 200 g de făină, 100 ml de ulei, 50 ml de apă, două plicuri de zahăr vanilat, şase piersici, sare, un plic de praf de copt stins în oţet, un pliculeţ de zahăr tos.
Preparare: Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Albuşurile se bat cu mixerul şi se adaugă zahărul şi praful de copt. Gălbenuşurile se amestecă cu apa, uleiul, sarea, zahărul vanilat şi se toarnă peste albuşuri împreună cu făina. Piersicile se spală şi se taie pe jumătate. Compoziţia se pune într-o tavă unsă cu ulei, peste care se aşază piersicile fără sâmburi. Se dă la foc potrivit, circa 30 de minute. Se pudrează cu zahăr tos.

 
 

Urmărește-ne pe Google News