Fără produse chimice

Foloseşte lacuri de unghii naturale sau bio pentru a evita compuşii chimici de tip camfor, ftalaţi, toluen. Nu sta cu lacul pe unghii mai mult de 2-3 zile. Fă pauze mari, în care să nu aplici nimic pe unghii, nici măcar produse bio.

Dizolvantul

Fără să îţi dai seama, îţi agresezi unghiile cu dizolvant. Mai bine cureţi lacul de pe ele cu unghiile tale sau cu dizolvant bio, fără acetonă.

Ai grijă la produsele de menaj!

Când speli vasele, faci treabă prin casă sau grădină, unghiile tale vin în contact cu apa sau cu anumite produse chimice care le atacă. De aceea e bine să foloseşti mănuşi de cauciuc. Gândeşte-te că şi după ce faci baie, unghiile tale se înmoaie, deci toate aceste substanţe le fragilizează.

Nu le tăia, pileşte-le!

Tăierea unghiilor cu foarfeca sau cleştişorul, le fragilizează. De aceea, cea mai bună metodă de a le scurta este prin pilirea cu o pilă de carton. Modalitatea de pilire este într-un singur sens, nu înainte şi înapoi, fiindcă încălzeşte şi fragilizează unghia.

Îngrijeşte-le!

Nu e nevoie să te ocupi în mod special de ele. Când aplici crema de mâni, sau mai bine un ulei vegetal, masează-ţi şi unghiile. Le vei hrăni şi le vei întări.

Cum îţi păstrezi unghiile albe

–         dacă te dai cu ojă colorată, aplică mai întâi un lac protector;

–         freacă unghiile cu suc de lămâie diluat în apă;

–         le mai poţi freca cu un disc de bumbac înmuiat în oţet alb;

–         curăţă periodic unghiile cu o perie veche de dinţi şi bicarbonat de sodiu;

–         după fiecare albire a unghiilor, hidratează-le foarte bine.

 
 

Urmărește-ne pe Google News