Ingrediente:
►600 g cartofi noi mai mari
►o ceapă mare
►200 g bacon
►cimbru verde
►boia iute și dulce
►sare grunjoasă
►2 ardei capia
►o linguriță pastă de chilli
►2-3 linguri ulei de măsline
►2 linguri ulei de floarea-soarelui
►o legătură pătrunjel proaspăt
►varză murată
1. Se spală cartofii, se curăță de coajă și se mai lasă câteva minute în apă rece.
2. Se fierb în apă cu o linguriță de sare. Se spală ardeii, se taie fâșii și se călesc în sucul propriu, se adaugă pasta de chilli, ceapa, uleiul de măsline și de floarea-soarelui.
3. După ce s-au răcit cartofii, se taie rondele și se perpelesc în tigaie. Se lasă să prindă o crustă aurie, se adaugă apoi cimbru, bacon, ceapă și ardeii ușor rumeniți și se bagă câteva minute în cuptor.
4. Se scot și se servesc ornați cu pătrunjel proaspăt și fâșii de varză murată.