• Infuzia – se pun la infuzat două linguri de rădăcină uscată, tocată şi spălată bine într-un litru de apă clocotită, aproximativ 15 minute. După răcire, se bea câte o ceaşcă înainte de fiecare masă.
  • Decoctul – se fierbe într-un litru de apă o mână de rădăcină de cicoare uscată şi tăiată mărunt, apoi se lasă la infuzat aproximativ 15 minute. Se bea înainte de masă.

Ceapa

Este unul din cele mai puternice şi mai la îndemână hipoglicemiante, fiind în mod special recomandată diabeticilor. În alimentaţia acestora este recomandată atât ceapa uscată, cât şi cea verde în stare naturală, dar poate fi consumată şi sub formă de decoct.
Decoctul – se pune la fiert câteva foi uscate sau o ceapă tăiată, dar necurăţată, într-un litru de apă. Se lasă la fiert aproximativ 15 minute. Se strecoară, iar licoarea obţinută se lasă la răcit şi se consumă câte un pahar în fiecare dimineaţă, înainte de micul dejun.

Afinele

Acestea nu conţin foarte mult zahăr şi reglează glicemia dacă sunt mâncate fie în stare naturală, fie băute sub formă de ceai sau picături.
Tinctura – se toarnă 200 ml de alcool de peste 40 de grade peste o mână de frunze uscate de afin şi se lasă recipientul într-un loc cald circa 10 zile, vreme în care se agită din când în când. La final, preparatul se strecoară, se pune în sticluţe închise la culoare şi se iau zilnic câte 50 de picături diluate puţin în apă.
Infuzia – se pune o cană cu apă clocotită peste o lingură cu frunze uscate de afin. După 10 minute de infuzare, se strecoară şi se bea. Două căni pe zi sunt de ajuns în cazul diabeticilor.

Aloe Vera

Are proprietăţi hipoglicemice şi de stimulare a funcţiei hepatice.
Sirop – preparate din aloe vera se găsesc la magazinele cu profil naturist şi e de preferat să le procuraţi de acolo, ca să fiţi siguri de eficienţa tratamentului.

 
 

Urmărește-ne pe Google News