Mai multe studii despre generația „Millenials” au condus la aceeași concluzie: că stresul din viața tinerilor are un impact negativ asupra relațiilor lor sexuale, notează The Guardian, potrivit Mediafax.
Deși tinerii din generaţia „Millennials”, potrivit unui studiu din 2006, sunt obsedați de sex și sunt mai deschişi în ceea ce priveşte acceptarea sexualităţii şi a exprimării sexuale, ei fac mai puţin sex, pentru că suferă de stres şi anxietate.
Un nou studiu realizat de BBC, la care au participat peste 2.000 de persoane, arată că 45% dintre aceşti adulţi se plâng că stresul are un impact negativ asupra vieţii lor sexuale. De asemenea, 32% dintre respondenţi dau vina pe starea de sănătate generală pentru scăderea libidoului, iar 26% indică drept cauză diverse tulburări mintale.
Tinerii „Millennials” fac mai puţin sex şi au mai puţini parteneri sexuali, în comparaţie cu cei din generaţia părinţilor lor la aceeaşi vârstă, arată un alt studiu din 2015 realizat de profesorul Jean Twenge.
Iar un alt studiu, din septembrie 2018, a arătat că 25% dintre cuplurile cu vârsta medie de 30 de ani au o relaţie lipsită de sex. Totuşi, 77% dintre cei cu vârsta între 30 şi 34 spun că partenerilor de viaţă le-ar plăcea să aibă o viaţă sexuală mai activă.
În ciuda unei mai mari libertăţi în acest domeniu, tinerii „Millenials” au o viaţă sexuală mai puţin activă şi vorbesc mai mult despre consimţământ.
Tinerii au libidoul scăzut din cauza stresului provocat de diverşi factori, de la găsirea unui loc de muncă stabil la datorii financiare şi construirea unei vieţi separate de părinţi, potrivit autorului articolului din The Guardian, care notează și că nivelul crescut de hormoni ai stresului, precum cortizol, determină scăderea libidoului.
O altă explicație dată de experți pentru scăderea libidoului este creşterea consumului de pornografie, care ar provoca „anorexie sexuală” bărbaţilor.
Foto: 123rf.com