Opinia specialistului: «O decizie extraordinară pentru sănătatea copiilor noştri»
“Interzicerea plasticelor şi a policarbonaţilor ar fi o decizie extraordinar de bună pentru sănătatea copiilor noştri. Este vorba de toate produsele pe care le consumă cei mici şi care sunt ambalate în plastic, precum sucuri, apă, bomboane, ciocolată, napolitane cu ciocolată, gumă de mestecat şi multe alte dulciuri”, ne-a explicat profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi. Plasticul din aceste ambalaje conţine substanţe extrem de toxice, cum este bisfenol A sau ftalaţii, care sunt cancerigene.
Boala se poate transmite de la mamă la făt
“Gravidele care consumă produse ambalate în plastic pot transmite feţilor substanţele nocive. De aceea, este bine ca femeile însărcinate să evite cât se poate, sau chiar să elimine din alimentaţie produsele ambalate în plastic”, ne sfătuieşte specialistul.
Ce afecţiuni pot produce aceste substanţe la copii
Cancer genital şi Pubertate precoce: “Din cauza acestor substanţe, fetiţele sunt expuse riscului de pubertate precoce, cum ar fi apariţia menstruaţiei la vârste fragede, de 9 ani. Totodată, o altă afecţiune gravă la care sunt expuse fetele este cancerul genital”, ne-a explicat Mencinicopschi.
Cancer testicular: “Nu este de mirare că la vârste fragede mulţi copii au boli desprecare în urmă cu 20 de ani nu se ştia nimic. De exemplu, băieţii pot face cancer testicular încă din perioada adolescenţei, asta din cauza bisfenolului sau a ftalaţilor”, mai spune profesorul Mencinicopschi.