Top 10 cărți de citit primăvara – cele mai apreciate cărți

Deși se spune că tot mai puțini sunt cei care alocă timp cititului, există cărți populare care se bucură în continuare de aprecierea cititorilor. Unele dintre ele sunt în topul vânzărilor internaționale, printre cele mai căutate cărți ale ultimelor luni.

Când corpul spune nu – Gabor Mate

Una dintre cele mai apreciate cărți de citit oriunde te-ai afla și în orice anotimp este cartea lui Gabor Mate – Când corpul spune nu.

Gabor Mate este un cunoscut medic canadian de origine maghiară, specialist în domeniul îngrijirii paliative. Cercetările sale vizează în special traumele din copilărie, dependența de alcool sau droguri și stresul.

După câteva decenii de carieră medicală de excepție, în care a urmărit legătura dintre stres și boală, Gabor Maté a strâns laolaltă poveștile pacienților săi, le-a confruntat cu cele mai recente studii clinice și a dezvăluit consecințele imediate, deseori ignorate, ale stresului de zi cu zi.

Cartea sa este un semnal de alarmă și o pledoarie pentru medicina biopsihosocială, una dintre cele mai bune căi prin care ne putem elibera de această cumplită afecțiune a epocii noastre.

De asemenea, printre cele mai citite cărți ale ultimilor doi ani se numără și Mitul normalității. Trauma, boala și vindecarea într-o cultură toxică și Cum să ne păstrăm copiii aproape – ambele scrise de Gabor Mate.

Atomic Habits – Jeames Clear

Inspirându-se din cele mai noi descoperiri din biologie, psihologie și neuroștiințe, James Clear a scris cartea care explorează modul în care putem dezvolta obiceiuri bune și să scăpăm de cele proaste, prin metode practice și ușor de aplicat.

„O carte extrem de practică și utilă. James Clear extrage informațiile fundamentale despre formarea obiceiurilor, astfel ca tu să poți realiza mai mult concentrându-te pe mai puține lucruri.” – Mark Manson, autorul bestsellerului Arta subtilă a nepăsării – ambele cărți bune de citit în primăvara aceasta, dacă îți dorești să faci un pas înainte pe calea dezvoltării personale.

Din cer au căzut trei mere – Narine Abgarian

O lume în care personajele și întâmplările conturează o realitate simbolică, extrasă din amănuntele vieții de zi cu zi, o iubire târzie care salvează lumea, un sat de piatră aflat pe vârful unui munte armean, unde magia și misterul și-au păstrat neatinse puterile. Cu o somptuoasă imaginație și o atenție deosebită pentru detaliile cele mai fine, Narine Abgarian construiește un univers în care cititorul își dorește să zăbovească mult după ce povestea s-a sfârșit. Cu siguranță una dintre cele mai frumoase cărți de citit în primăvara aceasta.

Descoperă și cele mai bune cărți SF din ultimii zece ani.

Acolo unde cântă racii – Delia Owens

De asemenea printre cele mai citite cărți ale ultimilor ani, Acolo unde cântă racii este un bestseller internațional. ni de-a rândul, Barkley Cove, un orășel liniștit de pe coasta Carolinei de Nord, a fost bântuit de zvonuri nelămurite despre Fata Mlaștinii. Așa se face că, spre sfârșitul anului 1969, când frumosul Chase Andrews este găsit mort, localnicii o bănuiesc pe Kya Clark, cea pe care ei o numesc Fata Mlaștinii. Însă Kya nu e cum umblă vorba.

Sensibilă și inteligentă, ea a supraviețuit ani în șir, singură, în pustietatea mlaștinii, casa ei, găsind prieteni printre pescăruși și lecții de viață printre nisipuri. Și a venit vremea când ea tânjește după apropierea semenilor, după dragoste. Când doi tineri din oraș se lasă atrași de frumusețea sălbatică a fetei, Kya se simte tentată de perspectiva unei vieți noi, fără măcar să se gândească la ce-ar putea să-i aducă viitorul.

Rezerva – Prințul Harry

Rezervă, cartea prințului Harry, este de o onestitate necruțătoare, plină de dezvăluiri, revelații și lecții de viață cu greu învățate despre eterna putere a iubirii de a învinge suferința. Cu siguranță poate fi inclusă în top 10 cărți de citit în primăvara 2023.

Una dintre cele mai impresionante imagini din secolul trecut înfățișează doi băieți, doi prinți care merg în urma sicriului mamei lor, în timp ce întreaga lume îi urmărește cuprinsă de tristețe – și de teamă. După ce Diana, Prințesa de Wales, a fost condusă pe ultimul drum, miliarde de oameni s-au întrebat ce era în mintea și în sufletul lor – și cum avea să fie viața lor mai departe.

Aceasta este povestea a ceea ce a urmat pentru Harry.

Pentru prima oară, în cartea Rezervă, printul Harry își spune întreaga poveste. Rezerva este o carte-eveniment care se bucură de un extraordinar succes la nivel internațional. Rezerva de prințul Harry ocupă locul 1 în topul cărților cu cea mai mare și rapidă vânzare de la data apariției. Autobiografia prințului Harry, a fost publicată concomitent în 16 țări, pe 10 ianuarie 2023.

Povestea mea – Michelle Obama

Michelle Obama îi invită pe cititori în lumea sa, făcând o cronică a experiențelor care au format-o, pornind de la copilăria trăită în partea de sud a orașului Chicago, trecând prin anii în care a fost director executiv și a trebuit să îmbine responsabilitățile de mamă cu cele profesionale, și ajungând la anii petrecuți la cea mai vestită adresă din lume. Descrie cu sinceritate desăvârșită și cu o inteligență vie reușitele și dezamăgirile, atât din plan public, cât și din cel personal, relatându-și povestea așa cum a trăit-o, folosindu-se de propriile ei cuvinte și așa cum dorește ea.

Puterea prezentului – Eckhart Tolle

Puterea prezentului cuprinde un sistem de convingeri conform căruia este benefic să trăim ancorați în prezent. Filozofia cărții pledează pentru debarasarea de ”corpul-durere”, o forță distructivă pe care o exercita mintea și ego-ul asupra corpului. Lucrarea este un bestseller tradus în 33 de limbi și se bucură de apreciere din partea multor celebrități, cum ar fi Oprah Winfrey, care a declarat că este una dintre cărțile ei preferate, și actori renumiți, precum Meg Ryan și Jim Carrey.

Mulţi dintre noi vor descoperi că obstacolul cel mai mare în calea acestei dezvoltări îl reprezintă relaţiile noastre cu ceilalţi, mai ales relaţiile intime. Urmând lumina călăuzitoare a acestei lecturi, putem ajunge la comuniunea reală cu ceilalţi. Ne putem descoperi sinele autentic, complet şi perfect. Putem deveni noi înşine, stăpâni pe forţa noastră spirituală reală – dacă ne abandonăm momentului prezent.

Puterea prezentului poate fi inclusă cu ușurință în top cărți de citit în orice anotimp.

Un bărbat pe nume Ove – Fredrik Backman

Un bărbat pe nume Ove este un roman al scriitorului suedez Fredrik Backman publicat în limba engleză în 2013 și a ajuns pe lista New York Times a celor mai bine vândute la 18 luni de la publicare și a rămas pe listă timp de 42 de săptămâni. Chiar dacă nu este una dintre cele mai noi apariții, își merită pe deplin locul în top cărți de citit în primăvara aceasta.

Cele cinci limbaje ale iubirii – Gary Chapman

Potrivit autorului, căsniciile nefericite au adesea un motiv simplu: vorbim limbaje diferite de iubire. În experienţa sa de peste 30 de ani în calitate de consilier matrimonial, dr. Gary Chapman a identificat cinci limbaje de iubire: cuvintele de încurajare, timpul petrecut alături de cel drag, cadourile, serviciile şi contactul fizic. Cartea le abordează pe fiecare în parte, într-un stil accesibil și plin de umor. Cum puteţi descoperi limbajul de iubire al partenerului dumneavoastră? Cartea include chestionare scurte, pe care le puteţi completa, precum şi întrebări aplicate, la care puteţi medita şi răspunde pe larg.

Cartea lui Gary Chapman este una dintre cărțile pe care le poți citi oricând, oriunde și din care cu siguranță vei învăța ceva.

Despre somn – Matthew Walker

Chiar dacă nu se numără în topul celor mai vândute cărți, este cu adevărat o carte importantă în zilele noastre când somnul scade ca durată, dar și din punct de vedere calitativ din cauza vieții aglomerate pe care o avem.

O lectură încântătoare, obligatorie, atât pentru cei care suferă de tulburări de somn, cât și pentru cei care doresc să înțeleagă rolul vital pe care acesta îl are în starea de sănătate optimă.
Somnul repară armura sistemului nostru imunitar, ajutând în lupta împotriva elementelor maligne, preve¬nind infecțiile și ținând la distanță tot felul de boli. Somnul reface starea metabolică a corpului prin ajustarea în detaliu a echilibrului dintre insulină și glucoza din sânge. Somnul adecvat se leagă strâns de forma în care se află sistemul nostru cardiovascular, scăzând tensiunea arterială și în același timp menținându ne inimile în condiții optime.

Tată bogat, tată sărac – Robert T. Kiyosaki

Cartea tată bogat, tată sărac aruncă în aer mitul care spune că trebuie să câştigi mult ca să te îmbogăţeşti. De asemenea, combate ideea potrivit căreia, dacă ai o casă, eşti înstărit. Le arată părinţilor de ce nu se pot baza pe sistemul de învăţământ, dacă vor să-şi vadă copiii învăţând câte ceva despre bani. Defineşte odată pentru totdeauna activele şi pasivele. Cartea ne poate învăţa ce şi cum să le spuneţi copiilor despre bani, astfel încât să aibă succes financiar în viitor. Așadar, poate fi inclusă în lista cu cărți de citit în primăvara aceasta.

Urmărește-ne pe Google News