1. Aruncă crema veche!
Poate de zgârcenie, sau uneori nu ne dăm seama, dar ni s-a întâmplat tuturor, cel puţin o dată să mergem la plajă cu o cremă de protecţie mai veche. Un astfel de recipient este ţinta germenilor, iar temperatura excesivă la care a fost expus i-a deteriorat şi calităţile „combative”.
2. Aplici câte un strop, ca să ajungă mai mult
În materie de protecţie solară nu există „prea puţin”! Nu te lăcomi, şi ai grijă că la fiecare expunere şi după fiecare ieşire din apă să aplici un strat generos de cremă cu protecţie mare.
3.Dă-te cu cremă şi când sunt nori
Medicii dermatologi susţin că şi atunci când sunt nori razele ultraviolete pot arde pielea. Aşa că nu uita să te hidratezi şi atunci când soarele „dispare” de pe plajă.
4. Iei o cremă cu factor mare
Se recomandă folosirea unui factor de protecţie de minimum 30. Studiile arată că, dacă sunt aplicate corect, eficacitatea cremelor este aproximativ aceeaşi: 96% pentru factorul 30, 98% – pentru SFP 50 şi 99% pentru SPF 75. Nu există, încă, pe piaţă o eficacitate 100%.
5. Nu lăsa totul în „grija” cremelor
Chiar dacă te-ai dat cu o cremă super-protectoare , asta nu înseamnă că poţi să stai liniştit. Poartă pălărie şi ochelari de soare, îmbracă-te în haine deschise la culoare, din fibre naturale, şi nu te expune la orele prânzului.