Sardinele
Medicul nutriţionist Mihaela Bilic susţine că sardinele sunt o sursă importantă de acizi esenţiali omega-3, calciul şi fier care hrănesc organismul. În plus,, acizii graşi au grijă de piele, păr, unghii, inimă şi creier, un motiv în plus pentru a-i include în dietă. Alte surse de acizi esenţiali omega-3 se mai găsesc în: seminţele de in, seminţele de dovleac, somonul, avocado, tonul, macroul, heringul, anşoa şi nucile.
Soia
Datorită conţinutului bogat în fitoestrogeni, soia şi produsele care se prepară din ea ne protejează inima de boli şi previn apariţia cancerului la sân.
Roşiile
Licopenul, o substanţă care abundă în roşii are rolul de a preveni îmbătrânirea prematură a pielii şi îi oferă protecţie împotriva razelor ultraviolete.
Ciocolata
Bucăţile de ciocolată neagră (cu peste 70% cacao) sunt bogate în antioxidanţi care neutralizează radicalii liberi, împiedicând astfel îmbătrânirea prematură. Alte surse de antioxidanţi se mai găsesc în: ceai verde, afine, mure, zmeură, căpşuni, struguri negri, prune, stafide, conform eva.ro.