Pentru cremă

4 albuşuri
3 linguri zahăr
2 linguri zeamă de lămâie
100 ml coniac
250 g frişcă bătută
8 foi gelatină albă

Pentru sirop

4 linguri cafea instant
3 linguri zahăr pudră
75 ml apă

Pentru decor

1 lingura cacao
1 lingura cafea instant
boabe de cafea
fulgi de migdale

Preparare

1. Se dizolvă cafeaua cu 2 linguri de apă caldă şi se amestecă cu gălbenuşurile frecate cu 100 g zahăr şi zahărul vanilat, făina cernută cu praful de copt şi amidonul şi se încorporează uşor în albuşurile bătute spumă cu restul de zahăr. Se toarnă aluatul în forma de tort unsă cu unt şi tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc mic circa 35 minute, până capătă o frumoasă culoare aurie. Se răstoarnă pe un grătar şi se lasă peste noapte să se răcească. Se taie blatul în 3 foi.

Citeste tot materialul pe Unica.ro

 
 

Urmărește-ne pe Google News