Ingrediente:
Pentru blat:
►8 ouă
►8 linguri zahăr
►25 g unt
►un praf sare
►2 linguri migdale măcinate
►4 linguri făină
►un plic zahăr vanilat
Pentru cremă:
►300 g căpșune
►300 g brânză mascarpone
►4 gălbenușuri
►200 g zahăr pudră
►2-3 picături esenţă de vanilie
►500 ml frișcă naturală
►bomboane colorate pentru ornat
1. Se separă ouăle, se freacă gălbenușurile cu un praf de sare și se bat albușurile. Se adaugă zahărul, vanilia și gălbenușurile. Untul topit se toarnă ușor și se bat în continuare. Se adaugă la final făina cernută și migdalele măcinate şi se încorporează ușor ca să nu se lase. Se toarnă în tava tapetată cu hârtie pentru copt și se coace la foc potrivit.
2. În acest timp, se pregătește crema. Gălbenușurile se freacă cu zahărul și cu vanilia. Se adaugă brânza mascarpone și se încorporează ușor. Se lasă la rece.
3. Se curăță între timp căpșunele, se spală și se scurg bine de apă.
4. Se taie blatul în două foi, care se umplu cu cremă şi căpşune. Se îmbracă în cremă și se ornează cu frișcă și bombonele colorate.