ABC-ul lifting-ului mamar

Femeile care îşi doresc un lifting mamar trebuie să cunoască, în primul rând, toate informaţiile referitoare la intervenţie. Există trei tehnici de lifting mamar de bază, cunoscute sub denumirea de tehnica periareolară, verticală şi cea în formă de ancoră (aceasta din urmă nu se mai utilizează).
Chirurgul estetician, în timpul consultaţiei, va evalua gradul de ptoză, altfel spus gradul de cădere al sânilor, pentru a-i oferi pacientei soluţia optimă de intervenţie. În general, femeile pot prezenta trei grade de ptoză – deplasare în jos a sânului, în acest caz – , precum cea minoră, moderată şi severă, determinate de poziţia mamelonului în relaţie cu sânul.
Intervenţia durează două ore, timp în care pacienta este anesteziată general, deci nu va simţi nici o durere în timpul operaţiei. Alegerea metodei de lifting mamar se face în funcţie de mărimea sânilor şi gradul de „lăsare” a acestuia, identificate  de către medicul estetician. În general, spune esteticianul, corecţia, liftingul se fac cu ajutorul tehnicii verticale, pentru a se evita tăietura de sub sân.
„Astfel, recuperarea este mult mai rapidă, iar rezultatul mult mai stabil şi natural”, spune acesta.

REGULI DE BUNĂ PURTARE

După operaţie, pacientele trebuie să poarte un sutien compresiv, care le va ajuta şi, totodată, le va susţine sânii în perioada vindecării.
De asemenea, nu există dureri după operaţie, eventuala tensiune simţită la nivelul sânilor trece cu ajutorul unor anti-inflamatoare obişnuite.
După aproximativ o săptămână pacientele îşi pot relua activităţile zilnice, însă este indicat ca timp de trei săptămâni să nu se supună unui efort fizic prea mare, care ar putea influenţa negativ vindecarea şi aşezarea sânilor în noua poziţie. Rezultatele finale ale liftingului vor fi vizibile însă la cam 3 luni după intervenţie, când forma şi poziţia sânilor se adaptează perfect corpului pacientei, iar cicatricile se vor estompa odată cu trecerea timpului.
În cazul femeilor care îşi doresc să rămână însărcinate după ce au optat pentru lifting mamar, acestea trebuie să fie conştiente de faptul că este posibil ca odată cu sarcina, efectele lifting-ului mamar să se diminueze.
Atenţie însă, un lifting mamar nu măreşte sânii! Într-adevăr, acesta are un rol major în schimbarea poziţiei şi formei lor, care vor avea, la final, un aspect mult mai plin, mai ferm, dar dacă se doreşte o creştere a dimensiunii sânilor, odată cu liftingul se poate face şi implant.

 
 

Urmărește-ne pe Google News