• Felicitările de dragoste de Sf. Valentin au început să fie trimise încă din anul 1800. Acestea erau confecţionate din dantelă şi satin, iar mesajele erau scrise de mână. Ele conţineau, ca şi acum, simboluri ale iubirii, precum inimioare, trandafiri roşii sau îngeraşi.
  • Tot de Valentines Day se obişnuieşte ca îndrăgostiţii să facă schimb de cadouri. Se dăruiesc flori, ciocolată, jucării din pluş sau bijuterii.
  • Potrivit tradiţiei britanice, prima pasăre pe care o va vedea în această zi îi va prevesti unei fete nemăritate cu cine se va căsători. Dacă va vedea o mierlă, se va mărita cu un preot, o vrabie îi va aduce un fermier, măcăleandrul, un marinar, porumbelul, un bărbat iubitor, iar păsările cu pene galbene, un soţ cu bani. Cine va zări însă de Ziua Îndrăgostiţilor o ciocârlie va rămâne nemăritată.
  • De Valentines Day, în ţări precum Anglia, Scoţia, Ţara Galilor, America sau România, fetele îşi pun sub pernă, înainte de culcare, o floare de coada şoricelului, iar primul bărbat neînsurat pe care îl vor întâlni când vor ieşi pe uşă le va deveni soţ.

Cine este Sfântul Valentin

Se crede că Sfântul Valentin a fost un episcop care a trăit în secolul al III-lea. Legenda spune că acesta ar fi cununat o păgână cu un creştin şi că dăruia tinerilor îndrăgostiţi flori din grădina lui.
El a fost învinuit de “cununare religioasă” a perechilor de îndrăgostiţi, în ciuda poruncii împăratului Claudiu al II-lea de a nu face acest lucru. A fost condamnat la moarte şi executat pe 14 februarie 269. Astăzi, Sf. Valentin este protectorul îndrăgostiţilor.

 
 

Urmărește-ne pe Google News