Tratamentul experimental foloseşte mai multe sfere, denumite agregate (micele) copolimerice, care fuzionează cu nervii afectaţi în urma accidentului şi previne inflamarea acestora. Micelele sunt fabricate din doi polimeri diferiţi, unul hidrofobic, ce nu poate fi dizolvat, şi un altul cu un strat exterior hidrofilic, care se dizolvă foarte uşor. Când aceste sfere de mici dimensiuni sunt injectate în fluxul sangvin, ele se îndreaptă către zona vătămată, iar polimerul cu strat exterior hidrofilic se aplică imediat peste membrana vătămată, căptuşind ca un plasture întreaga zonă. Nucleul acestor polimeri menţin membrana stabilă.

„Ceea ce am făcut noi aici a fost să inventăm o nouă metodă de tratare a accidentelor coloanei vertebrale, într-o fază incipientă”, a explicat Ji-Xin Cheng, de la Universitatea Purdue din statul american Indiana.

Nu este un tratament cu riscuri

Studiile efectuate pe şoareci, folosind micele vopsite într-o anumită substanţă colorată, au indicat că aceste nanoparticule au migrat până la zona vătămată. Animalele ce au fost tratate cu sfere, după producerea accidentului în zona coloanei vertebrale, şi au recăpătat controlul asupra tuturor celor patru membre. Testele de toxicitate au arătat că tratamentul că nu prezintă riscuri pentru organism. Specialiştii vor încerca să determine cu exactitate momentul în care acest tratament trebuie acordat pacienţilor, după un traumatism, pentru a obţine maximum de beneficii.

 
 

Urmărește-ne pe Google News