1.Mezoterapia pt ten şi corp
Mezoterapia reprezintă una dintre metodele revoluţionare de tratament, ce presupune utilizarea unor microinjectii în tegumet. Mai nou, aparatele moderne de mezoterapie utilizează radiofrecvenţă care schimbă polaritatea la nivelul pielii astfel că substanţele active pătrund în profunzime. Prin mezoterapie pot fi introduşi în tegument agenţi de hidratare, detoxifiere, lipoliză, vitamine, minerale etc., în funcţie de nevoile fiecăruia dintre noi. Sunt necesare 4 şedinţe la intervale de câteva zile. Prin mezoterapie putem trata afecţiuni dintre cele mai diverse:
- – îmbătrânirea pielii
- – celulita
- – hiperpigmentarea pielii
- – alopecia
- – deshidratarea etc.
O şedinţa de tratament poate varia că timp între 30 min.- 2h, în funcţie de suprafaţă pe care se doreşte tratamentul. Şedinţele nu sunt dureroase. În cazul mezoterapiei prin electrodermoporatie, procedura este chiar reconfortantă, constând într-un masaj blând cu ajutorul unei piese de mâna.
Printre contraindicaţii se numără doar câteva afecţiuni că bolile de piele, bolile cronice grave sau hipersensibilitate, diabet zaharat neechilibrat, boli autoimune, sarcina. De asemenea nu facem tratament în caz de implant metalic sau pace-maker. Că şi efecte adverse, local pot apărea semne de inflamaţie, dar care durează de obicei câteva ore. Nu există riscul transmiterii de boli! Acest tratament respectă cele mai riguroase reguli de igienă.
Această metodă nu reprezintă niciun risc deoarece se practică în condiţii de sterilitate, într-un cabinet medical, de către personalul calificat.
Seria de 4 şedinţe de mezoterapie trebuie începută cu aproximativ o luna înainte de un eveniment important.
2.Corecţia cearcănelor şi a ridurilor superficiale, împrospătarea buzelor
Gelurile injectabile pot fi folosite pentru atenuarea aspectului ridurilor profunde mai ales, a cearcănelor şi a şanţurilor nazolabiale (dintre nas şi gură). Acestea sunt produse cu mai multe densităţi, cele mai puţin dense fiind ideale pentru corecţia cearcănelor, iar cele cu densitate crescută pentru umplerea şanţurilor nazogeniene şi refacerea pomeţilor.
Toxina botulinica este un produs care se injectează la nivelul musculaturii faciale şi determina o relaxare a acesteia, iar ridurile dispar pentru o perioada cuprinsă între 4 şi 6 luni. Efectul este temporar, musculatura îşi reia treptat activitatea revenind exact la stadiul iniţial. Este important momentul începerii acestui tip de tratament. Momentul în care apar primele riduri, care nu mai dispar la aplicarea metodelor nemedicale de tratament, este oportun pentru a începe această terapie. Metodă este practic lipsită de riscuri, cantitatea de toxina botulinica conţinută în acest ser fiind extrem de mică.
Buzele pot fi augmentate folosind injecţia de acid hialuronic, sau pot fi doar rehidratate utilizând mezoterapia. Tratamentele de mai sus trebuiesc făcute cu 2 săptămâni înainte de un eveniment important.
3.Lipoliză corporală
Prin această metodă se înţelege injectarea în staturile de grăsime, fie din hipoderm fie mai adânc, a unor substanţe care distrug membrană celulelor grase. Grăsimea se lichefiază şi este absorbită treptat de organism.
Sunt mai multe substanţe care produc lipoliză, aşa numiţii agenţi de lipoliză. Acestea au acţiune similară detergenţilor, emulsionând grăsimile din depozite.
Fosfatidilcolina este cel mai larg folosită. Este obţinută de obicei din extract de soia şi se mai numeşte şi lecitină. Fosfatidilcolina este cunoscută pentru rolul benefic pe care îl are asupra capacităţii de memorare. Totodată este folosită în medicină cardiovasculară, împreună cu alte substanţe, utilizare bazată tocmai pe proprietatea de a liza grăsimile, cu efect antiaterosclerotic şi de scăderea a colesterolului sanguin. Există şi alţi agenţi de emulsionare eficienţi. Deoxicolina este unul dintre aceştia şi se pare că ar avea o acţiune chiar superioară fosfatidilcolinei în sensul că efectul acesteia este de mai lungă durata şi mai intens.
Agenţii de lichefiere se combină de obicei cu alte substanţe care au rol de facilitare a absorbţiei lipidelor emulsionate şi de intensificare a acţiunii agentului principal. Au apărut astfel diverse combinaţii de substanţe, cocktail-uri lipolitice care se comercializează că atare. Acest tratament trebuie făcut cu 2 luni înainte de un eveniment important.
4.Epilarea permanentă
Pilozitatea în exces este o problema comună atât femeilor cât şi bărbaţilor şi poate fi rezolvată în zilele nostre folosind metode permanente.
Epilarea prin fototerapie are avantajul că poate trata toate tipurile de fire de par, de la blond la negru, putând fi aplicat pe orice tip de piele, de la cea neagră la cea alb sidefie, evitând astfel orice formă de arsură. Numărul de şedinţe de epilare pentru pilozitatea corpului este în jur de 5-6, la interval de 4-5 săptămâni. Odată cu dispariţia firelor de par se rezolva şi problema foliculitei atât de supărătoare mai ales în zona bikini şi pe gambe unde firul de par de obicei este mai gros.
Fototerapia pentru epilare constă în utilizarea energiei unui fascicul luminos pentru a distruge definitiv foliculul pilos prin ardere. Concret, se aplică pe piele un impuls luminos, energia acestuia este captată de firul de par care este mai închis la culoare că pielea, şi ghidat către rădăcina acestuia pe care o arde. La o trecere pe suprafaţă de tratat toate rădăcinile firelor de par vor fi arse şi vor cădea în câteva zile, lăsând suprafaţă complet fără par. La 2-3 săptămâni distanţă, părul care nu a fost distrus definitiv va începe să crească din nou; acesta este momentul cel mai bun pentru o nouă şedinţa de tratament.
De reţinut :
-Poate fi epilat părul de pe orice zona a corpului
-Numărul de şedinţe diferă în funcţie de zona
-Este interzisă expunerea la UV pe toată perioada tratamentului.
Beneficii colaterale :
-Dispare foliculită, este cea mai eficientă metodă de tratament
-Este stopat fenomenul de dezvoltare a părului « pe sub piele »
-Ameliorarea dramatică a hidrosadenitei recurente (infecţiile glandelor sudoripare mai ales la nivelul axilelor)
-Pe măsură ce firele de par dispar, se atenuează până la dispariţie, şi hiperpigmentaţia perifoliculară datorată minitraumatisme repetate (smulgerea firelor de par)
-Efect pozitiv în tratarea comedoanelor
Epilarea permanentă trebuie să o faceţi cu aproximativ10 zile înainte de un eveniment important.
Citește și:
- EXCLUSIV/ „Am gâtul plin de riduri și cu pielea lăsată care atârnă puțin sub bărbie? Ce este de făcut?”. Esteticianul Adina Alberts răspunde
- Mi s-au lăsat sprâncenele. Exista metode de ridicare fără operație? Esteticianul Adina Alberts răspunde
- EXCLUSIV/ „Am tenul foarte uscat! Ce pot face pentru a preveni apariția ridurilor?”. Medicul estetician Adina Alberts răspunde
- De ce avem păr în anumite zone ale corpului? Medicul estetician Adina Alberts ne explică
- EXCLUSIV/ Cum tratăm celulita acasă. Medicul estetician Adina Alberts are soluția
- Medicul estetician Adina Alberts: Dacă plănuiești să devii mamă, trebuie să eviți tratamentele estetice
- EXCLUSIV/ Ce este sigur să ne injectăm în față? Medicul estetician Adina Alberts are răspunsul